Budi dio naše mreže

Papa Franjo pozvao je na molitvu za narode Afričkoga roga koji su u teškom iskušenju te je ponovio apel da prevlada sloga i mirotvoran dijalog, u nedjelju 7. studenog nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja.

/ md

Vijesti koje dolaze iz područja Afričkoga roga, napose iz Etiopije koja je potresena sukobom koja traje više od godinu dana i koji je izazvao brojne žrtve i ozbiljnu humanitarnu krizu, pratim sa zabrinutošću”. kazao je Papa. Sveti Otac pozvao je na molitvu za te narode koji su u teškom iskušenju te je ponovio apel da prevlada sloga i mirotvoran dijalog, izvijestio je Vatican News.

Papa je jamčio svoje molitve i za žrtve požara koji je izbio nakon eksplozije goriva u Freetownu, glavnom gradu Sierra Leonea.

Prisjetivši se beatifikacije trojice španjolskih mučenika 6. studenog u Manresi, pozvao je prisutne na pljesak za nove blaženike. Na čast oltara su uzdignuti trojica mučenika iz Reda manje braće kapucina: Benet de Santa Coloma de Gramenet, Josep Oriol de Barcelona i Domènech de Sant Pere de Riudebitlles.

Ubijeni su u razdoblju vjerskih progona prošlog stoljeća u Španjolskoj, pokazavši se kao krotki i hrabri svjedoci Krista. Neka njihov primjer pomogne današnjim kršćanima da ostanu vjerni svom pozivu, čak i u vrijeme kušnje, rekao je papa Franjo nakon nedjeljne molitve Anđeoskog pozdravljenja.

Humanitarna kriza u Etiopiji / Foto: Vatican Media

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja