Budi dio naše mreže

Uoči svog apostolskog putovanja u Portugal, papa Franjo pomolio se u rimskoj bazilici Svete Marije Velike i povjeraio svoj posjet i sudionike Svjetskog dana mladih Blaženoj Djevici Mariji.

/ mp

Papa Franjo je u ponedjeljak poslijepodne otišao u rimsku baziliku Svete Marije Velike kako bi se pomolio pred slikom Blažene Djevice Marije, Salus Populi Romani, uoči svog apostolskog putovanja u Portugal, javlja Vatican News.

Sveti Otac je svoje putovanje i tisuće mladih s kojima će se idućih dana susresti povjerio Blaženoj Djevici Mariji, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Četvrti Svjetski dan mladih pape Franje

Papino putovanje trajat će od 2. do 6. kolovoza, a započinje u srijedu kada Papa kreće u Lisabon gdje se održava Svjetski dan mladih.

Papa Franjo četvrti put će sudjelovati na Svjetskom danu mladih i to nakon Svjetskih dana mladih koji su se održali u Rio de Janeiru, Brazilu (2013.), Krakovu, Poljskoj (2016.) i Panama Cityju, Panami (2019.).

Papa bi u subotu trebao posjetiti i marijansko hodočasničko svetište Fatima.

38. Svjetski dan mladih prvotno je trebao biti održan u portugalskoj prijestolnici 2022. godine, ali je odgođen zbog zdravstvene situacije uzrokovane pandemijom Covida.

Geslo koje je papa Franjo izabrao za ovaj Svjetski dan mladih je „Tih dana usta Marija i pohiti“ (Lk 1, 39).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja