Budi dio naše mreže

Papa Franjo primio je 7. lipnja u Vatikanu djevojčicu Noemi Staiano (6), koja je prije dvije godine teško ranjena u mafijaškom obračunu u Napulju, te se s njom pomolio.

/ ps/IKA

Uz roditelje djevojčice na privatnom susretu sudjelovao je i napuljski nadbiskup Domenico Battaglia. “Još uvijek ne možemo vjerovati da smo bili kod Pape. Sveti Otac primio je Noemi za ruku i zajedno su se pomolili. Bio je to vrlo emotivan trenutak, rekla je majka djevojčice, Tania Staiano, nakon susreta, a prenosi Vatican News. 

Noemi se prije dvije godine našla na omiljenom trgu uslijed mafijaškoga obračuna i bila pogođena metkom koji joj je nanio po život opasne ozlijede. Počinitelj, poznati član Camorre, osuđen je 2020. na višegodišnji zatvor. Noemi je više puta operirana i još uvijek trpi posljedice ranjavanja. Njezini roditelji, praktični katolici, smatraju da im je kćer “samo čudom preživjela“.

Ona je djevojčica koja može sve poučiti o ljubavi, čak i nas roditelje.

Od kada je Noemi izvan opasnosti, mladi su roditelji poželjeli upoznati Papu, koji je bio konstanta figura u njihovoj pobožnoj obitelji. Novi napuljski nadbiskup Battaglia pomogao im je dogovoriti susret. Slike koje je na društvenim mrežama objavila majka Tania prikazuju papu Franju s Noemi, koja nosi šarenu haljinicu i štitnik za njenu kralježnicu koju će morati nositi još desetak godina.

Na novinarsko pitanje jesu li oni kao roditelji oprostili onima koji su naškodili njihovom djetetu, gđa Staiano je odgovorila: “Iskreno, oprosta nije bilo, ali ne zato što ne bismo voljeli, dapače, kao kršćanska obitelj spremni smo to učiniti. No nijedan od onih koji su ranili moje dijete nisu tražili oprost. Stoga nismo ni imali ponuditi oprostt. Vjerujem kako im je Noemi zasigurno već oprostila. Ona je djevojčica koja može sve poučiti o ljubavi, čak i nas roditelje”.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja