Budi dio naše mreže

Tijekom audijencije s odvjetnicima u ponedjeljak papa Franjo izjavio je da piše drugi dio svoje ekološke enciklike Laudato si' iz 2015.

/ dp

Ovim novim spisom ažurira Laudato si’ kako bi pokrio aktualna pitanja, istaknuo je.

Izjavu je dao 21. kolovoza ujutro, nakon obraćanja pravnicima iz zemalja članica Vijeća Europe koje su potpisale Bečku deklaraciju o potpori vladavini prava 2022, piše Hannah Brockhaus za CNA.

Papa Franjo rekao je odvjetnicima da je osjetljiv na njihovu brigu za zajednički dom i predanost razvoju regulatornih okvira za zaštitu okoliša.

“Nikada ne smijemo zaboraviti da mladi naraštaji imaju pravo od nas dobiti lijep i nastanjiv svijet, a to dugujemo svemu stvorenomu što smo primili iz velikodušnih Božjih ruku”, poručio je Papa.

Podsjetimo, Laudato si’ druga od tri enciklike objavljene u dosadašnjem pontifikatu pape Franje. Objavljena je u lipnju 2015.

Naslov, koji znači “Hvaljen budi”, preuzet je iz srednjovjekovne talijanske molitve svetog Franje Asiškog “Pjesma Sunca”, koja slavi Boga kroz elemente stvaranja kao što su Brat Sunce, Sestra Mjesec i “naša Sestra Majka Zemlja”.

Tema enciklike je ljudska ekologija, izraz koji je prvi upotrijebio papa Benedikt XVI.

Dokument se bavi pitanjima poput klimatskih promjena, brige za okoliš i obrane ljudskog života i dostojanstva.

Franjo je u Laudato si’ napisao da ljudska ekologija podrazumijeva duboku stvarnost “odnosa između ljudskog života i moralnog zakona koji je upisan u našu narav i koji je potreban za stvaranje dostojanstvenijeg okoliša”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja