Budi dio naše mreže

Molitva za 1. Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba objavljen je i u video-formatu na društvenim mrežama, a prve retke predmoli papa Franjo.

/ mp

Svetom Ocu u videu se u molitvi pridružuju muškarci i žene diljem/iz cijeloga svijeta svijeta, a među moliteljima je i mons. Laurent Noël, koji je sa svojih 101 godinu najstariji biskup na svijetu, donosi Radio Vatikan.

Sam sadržaj molitve, koji je u cijelosti dostupan na stranicama Dikasterija za laike, obitelj i život, ističe zahvalnost Gospodinu za sve blagoslove koje su starije osobe primile kroz život – dug život, obitelj, radosti i poteškoće, za ostvarene i još neostvarene snove. Povećaj, Gospodine, moju vjeru, učini me  sredstvom svog mira, nauči me da prigrlim one koji pate više od mene, da nikad ne prestajem sanjati i da pričam o svojim čudima novim naraštajima, napisano je u molitvi, kao i molba da Gospodin zaštiti i vodi Papu i Crkvu te ze okončanje pandemije, ratova i za utjehu siromasima.

Svečanu misu na prvi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba u bazilici Svetoga Petra u 10 sati predvodit će predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije nadbiskup Rino Fisichella. Prisutni će biti i bake i djedovi u pratnji svojih unuka, a među njima su ljudi koji će po prvi put izaći iz svojih domova nakon više od godinu dana izolacije  uzrokovane pandemijom.

Na kraju mise predviđeno je da mladi poklone prisutnim bakama, djedovima i starijim osobama cvijet s geslom 1. Svjetskoga dana – “Ja sam s vama u sve dane“.

Dikasterij poziva sve, napose mlade, neka proslave Svjetski dan posjetom djedova, baka i starijih osoba. Uostalom, na takav se način, prema odredbi Apostolske pokorničarne može dobiti potpuni oprost te posjet, bilo uživo ili virtualan, može biti prilika i za zajedničko izgovaranje predstavljene molitve.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja