Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svjetski-dan-djedova-i-baka-te-starijih-osoba

Crkva slavi 1. svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

Papa Franjo proglasio je krajem siječnja Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba koji će se u sveopćoj Crkvi slaviti četvrte nedjelje u srpnju, najbliže spomendanu svetih Joakima i Ane, Isusovih „djeda i bake”, u ovoj Godini obitelji Amoris Laetitia 25. srpnja, te u povodu prve proslave uputio poruku naslovljenu „Ja sam s vama u sve dane“ (Mt 28, 20).

Nadbiskup Uzinić: "Ja sam s tobom u sve dane" - poruka je koju Bog šalje svakoj starijoj osobi

"'Ja sam s tobom u sve dane', poruka je starijim osobama i o tome što one mogu i trebaju staviti u Isusove ruke za nas, svoje sinove i kćer, unuke, za našu Crkvu i društvo. To je novi poziv starijih osoba koji, slično kao i od onog dječaka u evanđelju, i od njih traži da Isusu na raspolaganje stave ono što imaju, da otvore svoje srce djelovanju Duha Svetoga koji je slobodan", poručuje apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije i riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić u prigodnoj misli promišljajući nad nedjeljnim evanđeljem i povodom 1. Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba.

101-godišnja Štefanija Januš: "Obitelj, vjera i ljubav temelj su za sretan život pojedinca i društva"

U svojih 101 godinu života baka Štefanija pamti tisuće i tisuće hodočasnika Majci Božjoj Bistričkoj "koja joj je sve". Pamti i hodočašća bl. Alojzija Stepinca na Mariju Bistricu, a posebno se radovala dolasku svetog pape Ivana Pavla II. Za blaženog Stepinca kaže da je bio "pravi pastir čvrstog i jasnog stava" i posebno ga cijeni po tome "što se nije dao odvojiti od svojeg naroda".

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja