Budi dio naše mreže

Sveti Otac primio je u audijenciju u ponedjeljak, 19. lipnja članove Organizacijskog odbora koji se pripremaju za nadolazeći Nacionalni euharistijski kongres u Sjedinjenim Američkim Državama, te ih potaknuo da nastave svojim naporima pridonositi oživljavanju vjere i ljubavi prema svetoj Euharistiji

/ dp

Potičem vas da i dalje ulažete napore kako biste doprinijeli oživljavanju vjere i ljubavi prema svetoj Euharistiji, izvoru i vrhuncu kršćanskog života.

Tim je riječima papa Franjo izrazio zahvalnost članovima Organizacijskog odbora za rad kojim promiču ljubav prema Euharistiji, pripremajući se za nadolazeći Nacionalni euharistijski kongres u Sjedinjenim Američkim Državama, piše Vatican news.

Uistinu, Euharistija je Božji odgovor na najdublju glad ljudskog srca, glad za autentičnim životom jer u Euharistiji je sam Krist među nama, on nas hrani, tješi i podupire na našem putu, rekao je Sveti Otac.

Nažalost, danas među katoličkim vjernicima ima onih, napomenuo je Papa, koji vjeruju da je Euharistija više simbol nego stvarnost Gospodinove prisutnosti i ljubavi.

Papa je primijetio da se euharistijsko klanjanje sve više gubi te upozorio da se moramo boriti protiv tog trenda. Također je rekao da trebamo cijeniti starije osobe koje su često odbačene, ali koje svojim iskustvom, mudrošću, molitvom i predanošću daju lijep i snažan primjer.

Foto: Vatican news

Osjećaj strahopoštovanja pred Gospodinovim darom samoga sebe

Papa Franjo je napomenuo da pravo značenje Euharistije treba staviti u prvi plan.

Nadam se da će Nacionalni euharistijski kongres nadahnuti katolike diljem Sjedinjenih Američkih Država da iznova otkriju osjećaj čuđenja i strahopoštovanja pred Gospodinovim velikim darom samoga sebe.

Dodao je kako vjeruje da će Kongres potaknuti vjernike da provedu vrijeme s Gospodinom slaveći svetu misu, te ih isto tako motivirati na osobnu molitvu i klanjanje pred Presvetim.

Ne mogu ne spomenuti, rekao je Papa, potrebu njegovanja svećeničkih zvanja, jer kako je rekao sveti Ivan Pavao II., “bez svećeništva nema Euharistije”.

Svećenici su dužni slaviti svetu Euharistiju, istaknuo je rimski biskup.

Foto: Vatican news

Susret s Gospodinom koji je dao sve za nas

Papa je izrazio uvjerenje da će Kongres biti prigoda da se vjernici s još većim žarom obvežu biti misionarskim učenicima Gospodina Isusa u svijetu.

U Euharistiji se susrećemo s Gospodinom koji je dao sve za nas, koji se žrtvovao da bi nam darovao život, koji nas je ljubio do kraja. Postajemo vjerodostojni svjedoci radosti i preobražavajuće ljepote Evanđelja tek kada prepoznamo da ljubav koju slavimo u tom sakramentu ne možemo zadržati za sebe, već ju trebamo dijeliti sa svima.

Zbog toga nas, rekao je papa Franjo, Tijelo Kristovo potiče na snažnu i predanu ljubav prema bližnjemu, osobito prema onima koji pate ili su u potrebi.

Foto: Vatican news

Značajan trenutak u životu Crkve u SAD-u

Obraćajući se okupljenima na današnjoj audijenciji u Vatikanu, Sveti je Otac istaknuo da Nacionalni euharistijski kongres označava značajan trenutak u životu Katoličke Crkve u Sjedinjenim Američkim Državama.

Neka sve što činite, napomenuo je Papa, bude prigoda milosti za svakoga od vas, neka Gospodin svojom prisutnošću među vama ponovno probudi nadu i donese plodove vašem narodu.

Papa Franjo je prisutne na kraju povjerio zagovoru Blažene Djevice Marije, zajamčivši svoje molitve za njih, njihove obitelji i mjesnu Crkvu. Udijelio im je svoj blagoslov te ih zamolio da se i oni mole za njega.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja