Budi dio naše mreže

Objavljen je kalendar Papinih misnih slavlja u božićnom vremenu.

/ ts

Objavljen je kalendar Papinih misnih slavlja u božićnom vremenu: od mise 24. prosinca u vatikanskoj bazilici u 19.30 sati do slavlja u Sikstinskoj kapeli 8. siječnja, tijekom kojeg će Papa krstiti djecu, piše Vatican News.

Na Badnjak 24. prosinca Papa slavi misu u bazilici sv. Petra u 19.30 sati. Termin je objavljen u Kalendaru papinskih liturgijskih slavlja, navodi Tiskovni ured Svete Stolice. I ove godine Papa, stoga, zadržava raspored koji je uveden 2020. godine zbog ograničenja uslijed COVID-a, a nastavio se i 2021.

Urbi et Orbi

Uz misu 24. prosinca, u kalendaru misnih slavlja koje predvodi Papa navodi se i blagoslov Urbi et Orbi 25. prosinca iz središnje lože bazilike sv. Petra u 12 sati. Zatim će 31. prosinca u 17 sati u vatikanskoj bazilici Papa predvoditi svečanu liturgiju Prve Večernje i Te Deum u znak zahvalnosti za proteklu godinu.

Siječanjske proslave

1. siječnja Papa Franjo će slaviti misu svetkovine sv. Marije Bogorodice, također u vatikanskoj bazilici, a 10. siječnja u Sikstinskoj kapeli predvodit će misno slavlje za svetkovinu Krštenja Gospodinova, tijekom kojeg će krstiti djecu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja