Budi dio naše mreže

Papa Franjo uputio je pismo katoličkim vjernicima u Škotskoj, u kojem moli za mudrost i snagu čelnika prisutnih na Konferenciji o klimatskih promjenama COP26, koja se održava do 12. studenog u Glasgowu, upozoravajući kako se ta prilika ne smije potratiti.

/ md

Papa Franjo je u pismu koje je uputio katoličkim vjernicima u Škotskoj, upozorio da vrijeme istječe. “Održavanje konferencije COP26 prilika je koja ne smije biti potraćena, da se ne bismo morali suočiti s Božjim sudom zbog našeg neuspjeha da budemo vjerni upravitelji svijeta koji nam je povjerio na brigu”, piše Papa, o čemu je izvijestio Vatican news.

Sveti Otac izrazio je žaljenje što nije mogao sudjelovati na konferenciji u Škotskoj i susresti se s vjernicima. Međutim, zahvalan je vjernicima što su se pridružili molitvi na njegove nakane i za plodonosan ishod konferencije, koja se suočava s jednim od velikih moralnih pitanja našeg vremena: očuvanjem Božjeg stvorenja.

Isto tako, pozvao je na molitvu za mudrost i snagu čelnika koji su zaduženi voditi međunarodnu zajednicu, dok nastoji odgovoriti na zahtjevan izazov konkretnim odlukama, nadahnuta odgovornošću prema sadašnjim i budućim generacijama.

Papino pismo ima datum 9. studenoga, dan posvete Lateranske bazilike, koja simbolizira zajedništvo Crkve u vjeri i ljubavi s Petrovom stolicom. Papa Franjo zamolio je škotske vjernike neka mole za njega i za biskupe te ih potaknuo neka nastave ustrajati u dokazanoj vjernosti Gospodinu i Njegovoj Crkvi.

“U ovim izazovnim vremenima, neka svi Kristovi sljedbenici u Škotskoj obnove svoju predanost da budu uvjerljivi svjedoci radosti evanđelja i njegove moći da unese svijetlo i nadu u svaki napor za izgradnju budućnosti pravde, bratstva i blagostanja, kako materijalnog tako i duhovnog”, poručio je papa Franjo.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja