Budi dio naše mreže

Ključna riječ: klimatske-promjene

Papa Franjo katolicima u Škotskoj "Ne smijemo potratiti ovu priliku"

Papa Franjo uputio je pismo katoličkim vjernicima u Škotskoj, u kojem moli za mudrost i snagu čelnika prisutnih na Konferenciji o klimatskih promjenama COP26, koja se održava do 12. studenog u Glasgowu, upozoravajući kako se ta prilika ne smije potratiti.

KLIMATSKE PROMJENE Vjesnici proljeća u Zagrebu procvali u studenom

Ekstremni vremenski uvjeti, iznadprosječne temperature za ovo doba godine, velike oborine i jak južni vjetar, potvrda su da je nastupila promjena klime. Topao studeni iznenadio je i uzburkao prirodu. Iako bi trebale biti vjesnici proljeća, u Zagrebu na Ksaveru već u studenom procavle su visibabe. Kako je za Hrvatsku katoličku mrežu naglasila dr. sc. Višnja Vučetić, voditeljica službe za agrometeorologiju pri Državnom hidrometeorološkom zavodu, riječ je o retrogradnoj vegetaciji koja je rezultat klimatskih promjena.

Katolička akcija za ekološko oporezivanje

Katolička akcija u Austriji zalaže se za „ekologizaciju poreznoga sustava“. Najveće predstavničko tijelo austrijskih laika konkretno predlaže poreznu reformu koja će ekološke ciljeve zaštite od klimatskih promjena povezati s rasterećenjem osoba s nižim primanjima, pojasnio je predsjednik Katoličke akcije Bečke nadbiskupije Walter Rijs na prvosvibanjskom susretu Pokreta katoličkih radnika i radnica (Katholischen Arbeitnehmer/Innen Bewegung -KAB) u Bečkom Novom Mjestu.

Argumenti HKR-a o klimatskim promjenama

"Klimatske promjene – znak za uzbunu?" pitanje je na koje su u današnjim Argumentima neke odgovore ponudili meteorologinja RTL televizije Dunja Mazzocco Drvar, geofizičar akademik Mirko Orlić i savjetnik u kabinetu ravnateljice DHMZ-a doc. dr. Krešo Pandžić.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja