Budi dio naše mreže

Drugi videozapis kampanje "Ja sam Crkva!" (#IamChurch) Dikasterija za laike, obitelj i život Svete Stolice posvećene osobama s invaliditetom donosi svjedočanstva o iskustvu prenošenja evanđelja među gluhim osobama. U videozapisu progovaraju bračni pari Eduardo i Liuzandra Álvarez iz Venezuele te četvero mladih iz meksičke obitelji Segoviano. Svi oni aktivno su uključeni u pastoral Crkve kao članovi Inicijative gluhih katoličkih mladih za Amerike (Deaf Catholic Youth Initiative for the Americas – DCYIA).

/ mp

Eduardo je posvjedočio kako se, iako gluh od rođenja, osjeća dijelom Crkve prije svega, zahvaljujući korištenju znakovnog jezika, koji kao tumač koristi i njegova čujuća supruga Luizandra. Naveo je, također, da su mu pomogli čitanje Božje riječi, Biblije, kateheze, grupe i služenje u apostolatu. Progovorio je o svom iskustvu pastoralnog angažmana u Crkvi uključujući ono kada je bio pozvan raditi na Svjetskom danu mladih u Panami 2018. kako bi pomagao oko dočeka pape Franje.

Mladi članovi obitelji Segoviano istaknuli su kako u sklopu spomenute inicijative provode različite pastoralne aktivnosti radeći s mladim gluhim osobama i organizirajući radionice za katoličke tumače znakovnog jezika. Na kraju pozvali su sve gluhe osobe “neka dođu i upoznaju Duha Svetoga” ukazujući osobito mladima da imaju “priliku promijeniti svoj život i potruditi se upoznati Boga”.

Njihove izjave na tragu su onoga što je papa Franjo napisao u svojoj poruci za prošlogodišnji Međunarodni dan osoba s invaliditetom naglašavajući da su svi protagonisti i nitko se ne može smatrati tek pukim statistom u ovom narodu, koji kroči naprijed kroz povijesna zbivanja vođen Božjom riječju.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja