Budi dio naše mreže

U posljednjem videozapisu kampanje "Ja sam Crkva!" predstavljaju se Antonietta i Federico, dvoje mladih Rimljana, koji svoje iskustvo vjere žive u zajednici Vjera i svjetlo.

/ mp

Oboje snažno potvrđuju “Evanđelje je za sve”, a u njihovim riječima odzvanja iskrena radost koja otkriva kako susret s Isusom duboko mijenja čovjekov život.

Antonietta ne krije teškoće života osoba s invaliditetom priznajući da ima trenutaka kada se pita »Zašto?«. No ona Isusa osjeća živo prisutnim. On joj daj snagu daje snagu u svakodnevnom životu, jer kako kaže “nije lako živjeti”. Ukazuje da smo po evanđelju bliži Bogu. Još je nakon krizme shvatila sam da mora vratiti ono što je primila pa sad drži djeci vjeronauk i to je ispunja. Na kraju ističe: „Problem invaliditeta ne možeš razumjeti ako s njim ne živiš«, ali i zaključuje da je Bog za nju sve.

Federico govori o tome koliko mu je tijekom razdoblja pandemije COVID-19 značilo zajedništvo ostvareno putem Interneta. Objašnjava, s obzirom da ne zna čitati, kako doživljava Božju Riječ uz pomoć mimike kako se to radi u njegovoj zajednici. Svjedoči: “Isus je prisutan, uz mene je, uvijek je tu.”

Federico

#IamChurch je inicijativa Dikasterija za laike, obitelj i život Svete Stolice, u sklopu Godine obitelji Amoris laetitia. Pet priređenih videozapisa otkrivaju različite osobe s invaliditetom, žene i muškarce, laike i svećenike, teologe ili jednostavne vjernike, koje su prečesto žrtve kulture odbacivanja, a koje svojim osmijehom, radošću i ne stavljanjem u ulogu žrtve pokazuju privlačno lice Crkve, ujedno svjedočeći o složenosti i bogatstvu svijeta invaliditeta.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja