Budi dio naše mreže

#FranciscoRezamosPorVos inicijativa je zajednica Curas Villeros i Francis Generation iz Argentine koje pozivaju na svakodnevnu molitvu Zdravomarije za dobar oporavak pape Franje. Mladi iz siromašnih četvrti Buenos Airesa također sudjeluju u inicijativi video zapisima objavljenim na društvenim mrežama.

/ ts

“Molim se za papu Franju i nadam se da će se uskoro oporaviti”. Jedna je to od molitvenih nakana djece Argentine koja se pojavljuje u videu objavljenom 12. srpnja na stranicama agencije SIR. U videu su prikazane su i slike vjernika koji mole Gospin zagovor za Papin brz oporavak. Curas Villeros, svećenici koji rade sa siromašnima Buenos Airesa i čitave provincije, te Francis Generation koji širi Papine misli i djelovanje, udružili su se u promociji inicijative za stvaranje velike mreže molitve za njegovo zdravlje, svakodnevno moleći Zdravomariju, objavio je Vatican News.

#FranciscoRezamosPorVos

Ova djeca i mladi koji su već zahvalni na izlječenju, i dalje mole za papu Franju na vjeronauku i na misi te uz devetnicu Gospi Karmelskoj u Villi Rodrigo Bueno. Siromašne zajednice u Argentini pokušale su izraziti svoju bliskost i naklonost Papi putem društvenih mreža videozapisima koji prikazuju pojedinačne ili grupne molitve, dijeleći hashtag #FranciscoRezamosPorVos. U kapeli svetog Ekspedita u Pavimento Alegre i u Svetištu Milosrdnog Isusa u Bairro Nuevo, djeca su također uključena u aktivnosti koje podsjećaju na učiteljstvo pape Franje.

Djeca iz zajednica Curas Velleros i Francis Generation / Foto: Vatican media

Papa treba naše molitve

Pomoćni biskup Buenos Airesa, monsinjor Gustavo Carrara, koji radi s najsiromašnijima Buenos Airesa, objavio je prošle subote videoporuku u kojoj svjedoči da je od stanovnika siromašnih četvrti prepoznao vrijednost molitve u fazi oporavka, stoga je snažnije uputio poziv na molitvu za papu Franju: “Želim vas pozvati na molitvu za Papu koji je često tražio da molimo za njega. Danas mu je potrebna naša molitva kako bi mogao ozdraviti, nastavljajući voditi Crkvu, navješćujući radost Evanđelja. Stoga smo odlučili moliti jednu Zdravomariju uz upaljenu svijeću u svojoj kući i – zaključio je – moleći se Djevici Mariji.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja