Budi dio naše mreže

„Pođite i pozovite sve na gozbu“ (usp. Mt 22, 9) geslo je ovogodišnjeg svjetskog dana misija koji se obilježava 22. listopada.

/ map

Iz Papinskih misijskih djela tim povodom kažu: „Papa ističe da smo svi u isto vrijeme i oni koji pozivaju na gozbu i oni koji se odazivaju te sudjeluju na gozbi. Kad se kaže svi, to znači da nitko nije izuzet. Gospodin povjerava misiju svima, bez iznimke. Svi trebamo izići na raskrižja, ne samo jedne nedjelje koju nazivamo misijskom, nego svake nedjelje i svakog dana.“

„Svjetski dan misija, prigoda je da duhovnom i materijalnom potporom ponajprije Bogu zahvalimo za dar vjere te taj isti dar radosno podijelimo s drugima. Veliki je to privilegij, ozbiljna zadaća svakoga kršćanina i trajna životna obveza. Sv. Pavao nas nedvosmisleno upozorava: „jao meni ako evanđelja ne navješćujem“ (1 Kor 9, 16)“, poručili su iz PMD-a.

„Zato bismo si svi trebali postaviti nekoliko važnih pitanja: Jesam li dionik buđenja vjere i misijske svijesti u današnjem svijetu? Jesam li svjestan tradicije i poklada vjere koji je započeo Krist, a Duh Sveti nastavio po apostolima i drugim vjernim članovima Crkve? Pripadam li onima koji su gotovo sa svime što se u Crkvi događa nezadovoljni, koji joj nalaze mane i kritiziraju je, a u isto vrijeme nisu spremni ni na najmanju žrtvu koja bi razbuktala žar koji još eventualno tinja, koja bi dala novi zrak plućima Crkve, koja se bore sa svojim metastazama? Jesam li, na koncu, svjestan činjenice da se i moja (ne)vjera odražava na sadašnje stanje Crkve i na njezinu budućnost?“

Priprava za Svjetski dan misija – Misijsku nedjelju ima za cilj probuditi i produbiti svijest o širenju evanđelja te o osobnom prinosu i odgovornosti. Animacijski materijali i letak dostupni su na mrežnim stranicama Papinskih misijskih djela u RH.

„Zar može biti što važnije od zapovijedi ljubavi prema Bogu i bližnjemu i od našeg spasenja? Ako smo izgubili tu svijest, ako je ponestalo žara i ulja u svjetiljkama našeg života, onda ih trebamo dopuniti, a ne pustiti da se ugase i onda druge kriviti što su se ugasile. Pogubno je hoditi u tami. Ali još pogubnije je što će taj naš hod u tami pomoći gašenju mnogih drugih svjetiljaka, a neće pomoći u paljenju novih, što bi trebala biti naša vjernička obveza“, poručili su,

„Poći i pozvati na gozbu pretpostavlja odaziv na Kristov poziv. Prvi je korak misije Gospodinov poziv, drugi čovjekov odaziv, a treći korak ostvarenje misije. Tako misija postaje beskrajan krug u koji poziva Isus i u koji su uključeni krštenici svih naraštaja“, istaknuli su iz PMD-a.

Aktivnosti Papinskih misijskih djela u RH možete pronaći na društvenim mrežama: Facebook i Instagram.  Za dodatne informacije možete se javiti na telefon: 01/ 56 35 055 ili adresu e-pošte: missio.croatia@misije.hr.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja