Budi dio naše mreže

Prema posljednjim podatcima objavljenim sredinom travnja, američka organizacija za planiranje roditeljstva „Planned Parenthood“ (PPFA) zabilježila je rekordan broj pobačaja u najnovijem godišnjem izvješću, a zarada je je prešla 2 milijarde dolara.

/ mk

Objavljeno u utorak 16. travnja, izvješće za 2022.-2023., pod nazivom Iznad i dalje, pokazuje da je Planned Parenthood izveo 392 715 pobačaja između 1. listopada 2021. i 30. rujna 2022. To je povećanje od 18 560, ili 5% u odnosu na prethodno izvješće koje je pokazalo 374 155 pobačaja u razdoblju od jedne godine.

Prema analizi vjerske odvjetničke tvrtke Liberty Counsel, najnoviji brojevi pobačaja PPFA znače da je ta organizacija prekinula 1075 ljudskih života pobačajem svaki dan i 44 svakog sata.

Zarada viša od dvije milijarde

Osnivač Liberty Counsel Mat Staver rekao je kako unatoč tome što je Vrhovni sud 2022. poništio slučaj Roe vs. Wade, “godišnje izvješće PPFA još jednom otkriva da je njegova primarna misija ostvarivanje ogromne zarade pobačajem nedužnih beba.”

Izvješće Iznad i dalje odražava broj pobačaja u mjesecima prije i nakon što je Vrhovni sud poništio Roe vs. Wade u lipnju 2022. U dokumentu stoji da su države “gdje je pravo na pobačaj zaštićeno” zabilježile porast potražnje za 700%. U izvješću se također navodi da je PPFA pomogla u slanju i koordiniranju putovanja za više od 33 000 žena koje su izvršile pobačaj.

U međuvremenu, prihod Planned Parenthooda za 2023. iznosio je gotovo 2,1 milijardu dolara, što je povećanje za približno 1,9 milijardi dolara od prijavljenih prethodne godine. Čak 699,3 milijuna dolara je porezni novac, ugovori i povrati Vladina programa zdravstvene zaštite Medicaid.

Više od tisuću pobačaja dnevno

Pro-life zagovornici odgovorili su na izvješće kritizirajući organizaciju zbog naglaska na pobačaju, a ne na zdravstvenoj skrbi.

“Planirano roditeljstvo ubilo je u prosjeku 1076 beba svaki dan, 45 beba svakih sat vremena i jedna beba svakih 80 sekundi. Moramo povući sredstva i zatvoriti Planned Parenthood odmah”, rekla je Lila Rose, osnivačica Live Action-a, na X-u.

Michael New, viši znanstveni suradnik na Institutu Charlotte Lozier, napisao je za National Review da su brojke “u skladu s dugoročnim trendom PPFA da se provodi više pobačaja i pruža manje zdravstvenih usluga”.

“Ovo je korisna informacija jer mi, zagovornici života nastavljamo s naporima uskraćivanja financiranja toj organizaciji i na državnoj i na saveznoj razini“, rekao je New.

“Ovo izvješće je neugodno nazvano Iznad i dalje. Bolesna je ironija da oni idu ‘iznad i dalje’ ne kako bi se brinuli za žene, već kako bi proširili pobačaj”, rekao je predsjednik Human Coalitiona Jeff Bradford u izjavi za CNA. Prema njegovim riječima rezultat je „više ranjenih žena” i “više mrtve djece”. Kako je kazao žene „napuštaju klinike za pobačaj i vraćaju se samim okolnostima koje su ih uopće primorale na pobačaj – siromaštvu, nezaposlenosti, pritisku obitelji ili obiteljskom zlostavljanju, a pobačaj ne rješava nijedan od ovih problema.”

Izvor: Nedjelja.ba

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja