Budi dio naše mreže

Školu je 2020. godine osnovala grupa roditelja iz Portlanda u Oregonu, a njezin se kurikulum temelji na "teologiji tijela" svetog Ivana Pavla II.

/ mdj

Novi kurikulum pomaže katoličkim roditeljima ponovno otkriti svoju ulogu primarnih odgajatelja svoje djece. Škola za roditelje Theology of the Body (TOB) osposobljava roditelje da pouče svoju djecu o seksualnosti onim tempom koji je primjeren njihovoj dobi, prenosi CNA.

Škola za roditelje TOB šalje mjesečne časopise koji pomažu katoličkim obiteljima promišljati o dostojanstvu života od začeća do prirodne smrti.

Lindsay Caron, osnivačica škole za roditelje TOB, izjavila je da nakon što je zamjetila da ne postoje nikakvi programi za pomoć zaposlenim roditeljima kod kuće, odlučila je okupiti istomišljenike kako bi barem krenuli s časopisom.

“Znamo da su roditelji primarni odgajatelji i tako je oduvijek trebalo biti, a u posljednjih  50 godina ta je uloga polako oduzeta roditeljima”, istaknula je.

“Edukacija o seksualnosti ne može se odnositi samo na adolescenciju”, rekla je Caron i nadodala da “ukoliko krenemo s obrazovanjem o dostojanstvu ljudske osobe od začeća do prirodne smrti, seksualnost je samo dio te cjeline.”

Časopisi iz Škole za roditelje TOB-a prošireni su u 45 država, što je Caron objasnila zahvaljujući “dobrim glasovima”.

Više o teologiji tijela možete pročitati u nastavku.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja