Budi dio naše mreže

Godišnja procesija američkog grada Charlotte dokaz je koliko je svijetu potreban Isus Krist u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Jednom godišnje vjernici tog grada okupljaju se u procesiji koju s mjesnim biskupom predvode prvopričesnici biskupije Charlotte, pritom posipajući put laticama cvijeća, a u zajedništvu s osobama posvećenog života i vjernicima laicima.

/ fe

Proslava Svete nedjelje u Ludbregu jedan je od naših najvećih vjerskih događaja koji prvog dana rujna svake godine okuplja tisuće hodočasnika. Tradicionalna je to proslava u jedinom euharistijskom svetištu u Hrvatskoj. Misnom slavlju Svete nedjelje prethodi procesija s relikvijom Predragocjene Krvi Kristove od župne crkve Presvetoga Trojstva do zavjetne kapele odnosno svetišta na otvorenom, a u prošteništu se tijekom poslijepodneva održava klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Jedna takva procesija koja svjedoči vjera u živoga Trojedinog Boga održava se početkom rujna svake godine i u najnapučenijem gradu Sjeverne Karoline u Sjedinjenim Američkim Državama. Kako prenosi Catholic News Herald, godišnji “Euharistijski kongres” održan je 15. put zaredom.

Euharistijska procesija / Foto: SueAnn Howell / Catholic Herald

Euharistijska procesija u trajanju od 90 minuta prošla je kroz grad te okupila 15.000 vjernika od crkve sv. Petra do kongresnog centra. Procesiju su predvodili prvopričesnici iz čitave biskupije Charlotte zajedno s biskupom Peterom Jugisom koji je nosio Presveti Oltarski Sakrament. Ljudi su molili i klečali promatrajući procesiju u kojoj su sudjelovali svećenici, đakoni, redovnici i redovnice te mnoge laičke crkvene organizacije.

Prvopričesnici / Foto: Doreen Sugierski / Catholic Herald

Nemojmo čekati pogodan trenutak da stanemo pred Boga i svjedočimo svoju vjeru. Neka vam video u nastavku bude nadahnuće i potvrda da se i izvan naše male katoličke zemlje događaju divna svjedočanstva vjere.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja