Budi dio naše mreže

Beckenbauer je preminuo u nedjelju, 7. siječnja 2024., u 78. godini života. Javnosti je malo poznat njegov susret s papom Benediktom XVI na Trgu svetog Petra, kao i ono što je uslijedilo nakon susreta.

/ mdj

Franz Beckenbauer, jedan od najboljih nogometaša svih vremena, bio je katolik i veliki štovatelj pape Benedikta XVI. 2005. godine upoznao je Papu i taj trenutak opisao kao “najljepši trenutak u životu”, prenosi portal narod. hr. Tog dana Beckenbauer se rukovao s Benediktom XVI. i dao mu zastavicu predstojećeg Svjetskog nogometnog prvenstva.

Nakon što je Papa posjetio Njemačku 2005. godine, poznati nogometaš vratio se prakticiranju svoje vjere.

Branič i dobitnik dviju Zlatnih lopti svoje je emocije toga dana za Radio Vatikan izrazio ovako: „Za mene je to, naravno, nezaboravno iskustvo jer je on prvi Papa s kojim sam se mogao rukovati ili razmijeniti par riječi.”

Presudan susret

Za mene je to, naravno, nezaboravno iskustvo jer je on prvi Papa s kojim sam se mogao rukovati ili razmijeniti par riječi.

“Naravno, veselio sam se ovom trenutku jer smatram da je on veliki predstavnik kršćanskog svijeta. A rekao sam mu i da mu želim sve najbolje, a posebno dug život jer je baš on potreban čovječanstvu više nego ikada”, rekao je Beckenbauer.

Nakon što je Papa posjetio Njemačku 2005. godine, poznati nogometaš vratio se prakticiranju svoje vjere.

“Idi u crkvu”

Beckenbauer, prvak kao igrač na Svjetskom prvenstvu 1974. godine, ali i kao trener na Svjetskom prvenstvu 1990. u Italiji, rekao je da je pročitao svaki govor pape Benedikta XVI. tijekom njegova posjeta Njemačkoj. Dodao je da mu je tijekom čitanja njegovih propovijedi u srce stalno dolazila fraza ‘Idi u crkvu i ispovjedi se’.

Njemački nogometaš sebe je opisao kao “čovjeka vjere od kolijevke”, iako se dva puta razvodio. Godine 2006. izjavio je da njemačkog papu smatra osobom godine.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja