Budi dio naše mreže

"Bez molitve nema vjere, a bez vjere nema ljubavi" misao je svete Majke Terezije i poticaj svima da ne zaboravimo na molitvu! Kada mislimo da smo u najvećoj gužvi i teško stižemo izvršiti sve obaveze koje imamo, molimo još više! Molitva nam pomaže da bolje upoznamo i vršimo Božju volju i zato pozivamo sve na molitvu svete krunice s našim misionarkama u Nigeriji.

/ hjb

Sestre u misijama djeluju kroz odgoj i katehizaciju djece i mladih, vode vrtić za djecu u potrebi, pomažu školovanje djece, posjećuju obitelji, siromahe i bolesnike, pomažu im duhovno i materijalno te pružaju osnovnu medicinsku pomoć.

Obilazak potrebnih / Foto: privatna arhiva

U srijedu 24. srpnja, u 16 sati po hrvatskom vremenu, naše misionarke u Nigeriji, redovnice Družbe karmelićanki Božanskog Srca Isusova s. Ana Marija Maleš i s. Lucija Vincek, molit će svetu krunicu za sve prijatelje misija u domovini i čitatelje Radosne vijesti. S. Lucija u misije je otišla 2002., a s. Ana Marija 2003. godine.

U Nigeriji potrebe su velike i ljudi žive siromašno i skromno, ali su jako srdačan i zahvalan narod. Bez obzira koliko trpe, kažu da su dobro. Mnogima treba pomoći u osnovnome – hrani i vodi. Misija u kojoj djeluju naše misionarke je siromašna. Tako dijete ne ide u školu kada navrši sedam godina, nego kada može platiti školarinu. Međutim, ako se ne može platiti školarinu, dijete se ne školuje. Naše misionarke jako se trude omogućiti djeci obrazovanje, ali i potrebnu hranu.

Djeca u misiji / Foto: privatna arhiva

Uz sve to, klima je teška i temperatura se rijeko spušta ispod 25 stupnjeva, uz veliku vlagu u zraku te puno slučajeva malarije i tifusa. Dobre bolnice su preskupe, a one jeftine imaju krivotvorene lijekove i to je veliki problem. Stoga sestre pomažu, koliko god mogu, iako je situacija u Nigeriji i puno teža nego što se u medijima govori. Međutim, naše misionarke svim srcem ostaju uz narod koji im je povjeren i svim srcem služe te živo osjećaju Božju ljubav, jer u teškim životnim situacijama Bog im daje milost da izdrže.

Bez molitve ništa nije moguće i zato – povežimo se Božjom riječju i molimo zajedno jer molitva nas povezuje i udaljenost ne postoji!

Neka Duh Sveti vodi sve naše misionarke, pripadnice karmelske zajednice i neka ih Gospa Karmelska štiti od svih muka i nevolja! Molimo za sve naše misionare i misionarke, neka im dobri Bog blagoslovom i radošću ispuni svaki dan.

Obilazak po selima / Foto: privatna arhiva

Želite li i donacijom pomoći djelovanje hrvatskih misionarki i misionara, možete to učiniti prema sljedećim podacima:

IBAN: HR6323600001101542876;

Svrha: MOJ DAR ZA MISIJE;

SWIFT: ZABAHR2X.

Posjetite stranicu www.misije.hr i pratite aktivnosti Papinskih misijskih djela u RH na društvenim mrežama: www.facebook.com/missioHR i www.instagram.com/misije.hr.

Za sve dodatne informacije slobodno se javite na telefon 01/ 5635 055 ili adresu elektroničke pošte missio.croatia@misije.hr.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja