Budi dio naše mreže

Lijepe vijesti dolaze nam s drugog kraja svijeta. Više od 1000 katekumena uskoro postaju članovi Crkve!

/ mdj

Ukupno 1016 katekumena primit će sakramente inicijacije u Maleziji ovog vazmenog bdijenja, stoji na portalu Radio Veritas Asia. Tim su se povodom u nadbiskupiji Kuala Lumpur 547 katekumena okupila  u crkvi Svete Obitelji 25. veljače kako bi pristupili obredu upisa imena.

Obred uključuje predstavljanje katekumena, potvrdu kumova te upis imena u Knjigu izabranih. Time je započela posljednja faza priprave za tri sakramenta kršćanske inicijacije: krštenje, potvrdu i prvu pričest.

Foto: Facebook Archdiocese of Kuala Lumpur

“U obredu izbora slavimo Boga koji vas je osobno izabrao da budete Njegovi izabranici”, rekao je nadbiskup Kuala Lumpura Julian Leow. Istaknuo je kako se cijela zajednica raduje s katekumenima zbog njihove vjernosti u odgovoru na Božji poziv da postanu članovi Katoličke Crkve.

Nadbiskup je također podsjetio izabranike i vjernike da žrtve koje podnose za druge u ime ljubavi i predanja Bogu nikada neće biti uzaludne, bez obzira na neizvjesnost i obeshrabrenost s kojima se u životu suočavaju.

Osim izabranih koji će pristupiti sakramentima incijacije na Vazmenom bdijenju, 44 osobe u nadbiskupiji Kuala Lumpur traže primanje u Crkvu, a 192 osobe se pripremaju samo za sakrament potvrde.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja