Budi dio naše mreže

Na Facebook stranici Splitsko-makarske nadbiskupije objavljen je video s Opće audijencije 16. prosinca na kojoj je papa Franjo pomoću slike kruha prikazao kršćane današnjice.

/ dz

“Svaki je kršćanin pozvan da u Božjim rukama bude kruh, razlomljen i podijeljen. U molitvi nas Bog “uzima“, blagoslivlja, a zatim “razlama i daje” da nahrani sve, kazao je Papa Franjo. Pomoću slike kruha Papa je objasnio smisao zagovorne molitve kršćana, koji na taj način, u Isusu, kod Boga posreduju za svakog čovjeka, bez izuzetka, svjesni da sve ljude povezuje krhkost, grešnost i patnja te da nitko nije pravedan pred Gospodinom.

“Crkva u svim svojim članovima, ima misiju prakticiranja zagovorne molitve, da zagovara za druge. Posebno ima tu dužnost svatko tko ima odgovornost. To su roditelji, učitelji, odgajatelji, nadređeni u zajednici, zaređeni svećenici. Poput Mojsija i Abraham, oni često moraju pred Bogom “braniti” ljude koji su im povjereni. U stvarnosti se radi o gledanju na njih očima i srcem Božjim, s Njegovom nepobjedivom samilošću i nježnošću. Molite s nježnošću za druge!”

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja