Budi dio naše mreže

Ključna riječ: krscanin-u-svijetu

Kršćanin bez mise je kršćanin bez srca, a kršćanin bez srca je mrtav kršćanin

"Bez pričesti sudjelovanje na misi nikad nije potpuno. Zato ne odgađaj ispovijed, nego čim prije pođi na nju kako bi ponovno živio u milosti i sjedinio se sa svojim Srcem u svetoj pričesti. Ako otkriješ ljepotu svete mise, otkrit ćeš i kako je divan i silan Bog u tvome životu. Upravo to ti želim. I obećavam ti da ćeš tada otkriti jednu posve novu dimenziju vlastite sreće. To je predokus neba u koje te pričest postupno uvodi i za koje te priprema. A samo je to, na koncu, bitno – zar ne? Sve ostalo je važno, nešto više, a nešto manje. Bitno je doći u nebo i sačuvati svoje Srce. Čuvaj ga! Čuvaj Srce u svom srcu. Ako izgubiš Srce, džabe ti sve", poručuje fra Josip Vlašić u svojem promišljanju.

ABC križarskog pohoda ljubavi u društvu

U pastirskom pismu upućenom vjernicima početkom korizme 1967. godine, bl. Stefan Wyszyński pozvao je na kršćansku obnovu i izgradnju međuljudskih odnosa u obitelji i društvenoj zajednici. Donosimo deset načela toga "križarskog pohoda ljubavi" koja za cilj imaju promjenu i poboljšanje društva, podsjeća Goran Andrijanić koji je tekst i preveo.

Kršćani su pozvani mijenjati svijet – ali kako?!

Objavljujemo završni dio govora dr. Ance-Marie Cernea na Pro-life forumu u Rimu 2016. godine. Dugo nije viđen tekst koji preciznije objašnjava situaciju u svijetu i zaključak koji ističe da nam treba "reconquista" - prvo u duhovnom, a potom u kulturnom i političkom smislu.

Kršćane očekuju sve veći progoni

Na uočnicu Nedjelje Muke Gospodinove, kojega smo i mi pozvani nasljedovati preko muke i poniženja do slave uskrsnuća, prenosimo tekst koji je američki svećenik mons. Charles Pope objavio na blogu National Catholic Register 31. kolovoza 2016. godine. A gdje smo danas?

PIŠE MATIJA ŠTAHAN: Kršćaninu je jasno da je pobačaj objektivno, razumski spoznatljivo zlo

U medijskoj domeni, kojom se profesionalno bavim, biti kršćaninom znači isto što i biti kršćaninom u politici, ili bilo kojem drugome segmentu suvremenoga društva – kao što je primijetio T. S. Eliot, u kršćanski usmjerenoj zajednici, koja svjesno ili podsvjesno dijeli vrijednosti izvedene iz kršćanske vjere, i nevjernici će biti „kršćanskiji“ od vjernika u nekršćanskome društvu.

PIŠE MARIN PERIŠ: Kršćani su čud(n)o u svijetu

Zaista su nedokučivi Božji putovi kojima nas vodi. Prije nekoliko godina nisam ni pomišljao da bih, u neko skorije vrijeme, mogao postati zagrebački dotepenec. Rad na televiziji mi je znao nekada doći u misli kao gotovo nestvaran san, a rad u izdavaštvu mi nije bio ni u najluđim snovima. A ipak tu sam: zaposlenik izdavačke kuće „Salesiana“ i honorarac na Laudato TV-u.

PIŠE ROMANA GALIĆ: Nikada nisam izgubila osjećaj da me Isus voli

„Budući da si me vidio, povjerovao si. Blaženi koji ne vidješe, a povjerovaše.“ (Iv 20, 29) Nikada nisam vidjela Boga, ne znam kako izgleda, kakve su mu ruke i kakav pogled! Ali niti ne trebam vidjeti Boga, niti ne trebam ništa znati. Trebam samo vjerovati, trebam osjetiti i trebam otvoriti svoje srce Gospodinu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja