Budi dio naše mreže

Na svojoj Facebook stranici Splitsko-makarska nadbiskupija donosi kratak video s porukom pape Franje koju je izgovorio tijekom Opće audijencije 03. ožujka.

/ im

“Ući u dijalog s Bogom je milost – mi ga nismo dostojni, nemamo nikakvo prava da budemo s Njim, mi ‘šepamo‘ sa svakom rječju i mišlju. Ali Isus je vrata koja nas otvaraju ovom dijalogu s Bogom. Sjetimo se – ‘koji to narod ima bogove tako blizu kao što vi imate mene blizu vas‘ Pnz 4, 7. Ova blizina s Bogom je ono što omogućuje život s Njim. U Boga koji ljubi čovjeka nikad ne bismo imali hrabrosti povjerovati – ma kako to Bog ljubi mene – da nismo upoznali Isusa. Poznavanje Isusa nam omogućuje da ovo shvatimo, otkriva nam ovo. Skandal, pravi skandal koji nalazimo zapisan u paraboli o milosrdnom Ocu ili onoj o pastiru koji ide tražiti izgubljenu ovcu. Takve priče ne bismo mogli pojmiti, niti razumjeti da nismo upoznali Isusa.”, istaknuo je papa Franjo.

Isus je taj koji otkriva Božje srce.

“Koji je Bog spreman umrijeti za ljude? Koji? Koji Bog ljubi uvijek i strpljivo, bez potvrde da je zauzvrat ljubljen? Koji Bog prihvaća strašan nedostatak zahvalnosti sina koji unaprijed traži nasljedstvo i odlazi od kuće da bi potrošio sve? Isus je taj koji otkriva Božje srce. Tako nam Isus govori svojim životom u kojoj mjeri Bog je Otac. Nitko nije otac poput Njega. Očinstvo koje je blizina, suosjećanje i nježnost,” rekao je.

Nitko nije otac poput Njega. Očinstvo koje je blizina, suosjećanje i nježnost

“Mi smo krajnji cilj ljubavi kakve nema na zemlji”, zaključio je Sveti Otac govoreći o Božjem očinstvu kojeg ne bismo mogli razumjeti bez Isusa.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja