Budi dio naše mreže

VIDEO Papa Franjo: "Kršćanin uvijek ide prema naprijed i to je smisao njegova poslanja"

"Živimo krštenje u privatnom životu, ali i kao kvasac u društvu, kako bismo širili Isusovu poruku”, poručio je Sveti Otac u videoporuci povodom početka indonezijskoga Nacionalnog misijskog kongresa.

/ hk

Papa Franjo je poslao videoporuku povodom početka indonezijskoga Nacionalnog misijskog kongresa koji se, od 1. do 4. kolovoza, održava u Jakarti, o temi “Kršten i poslan”, prenosi Vatican News.

“Svi koji sudjelujete na Nacionalnom misijskom kongresu, udubite se u promišljanje o temi „Kršten i poslan”. U krštenju primamo Duha Svetoga koji je blago. Primamo Isusovu poruku, Evanđelje unutar nas. Kada posjedujete nešto prekrasno i zaneseni ste time, onda osjećate poticaj to širiti i donositi drugima. Krštenje i poslanje trebaju biti nit vodilja ovoga susreta. Kako ja živim svoje krštenje u svome osobnom životu, ali i kao kvasac u društvu kako bih prenosio Isusovu poruku? Krštenje i poslanje – nikada to ne zaboravite! Kršćanin uvijek ide prema naprijed. Biblija nam govori kako mi nismo ljudi koji idu unatrag. Ne! Mi smo oni koju uvijek idu prema naprijed. Kada netko ide unatrag, on nije kršćanin. Kršćanin uvijek ide prema naprijed i to je smisao njegova poslanja. Duh Sveti je onaj koji nas potiče da idemo prema naprijed. Ohrabrite se i uvijek idite prema naprijed! Molite Našu Gospu da vas zaštiti i pomogne vam ići prema naprijed. Molite i za mene. Blagoslovio vas Svemogući Bog – Otac, Sin i Duh Sveti. Amen”, poručio je papa Franjo.

 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja