Budi dio naše mreže

U Brezju, nedaleko od Kranja, u nacionalnom Svetištu Bazilike Marije Pomoćnice, u četvrtak 28. studenog, služena je sveta misa u povodu srebrnog jubileja emitiranja Radio Ognjišča, jedinog katoličkog radija s nacionalnom koncesijom u Sloveniji. Euharistijsko slavlje predvodio je predsjednik Slovenske biskupske konferencije ljubljanski nadbiskup Stanislav Zore u zajedništvu s pet biskupa i 85 svećenika.

/ mp

Govoreći o važnosti emitiranja Radio Ognjišča kroz proteklih 25 godina, nadbiskup Zore rekao je “nekog koji je gladan vaša riječ hrani, žednoga krijepi, golog ogrije, izgubljenog hodočasnika dobro primi, bolesnik nije sam, a zatvoreniku su rešetke manje teške. Sve ove ljude ne vidite i ne čujete, a znate da postoje i da su s vama. Ne znate im broj, a zna broj Onaj koji zna koliko vlasi imate na glavi.”

Nakon mise povodom srebrnog jubileja emitiranja Radio Ognjišča, na prigodnom slavlju ljubljanski nadbiskup u miru Alojzij Uran izveo je pjesma “En hribček bom kupil” koju je napisao Anton Martin Slomšek, slovenski biskup i prvi slovenski blaženik. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja