Budi dio naše mreže

Glasoviti glumac iz Mel Gibsonove "Pasije", Jim Caviezel, održao je nedavno vrlo poticajan govor studentima i pozvao ih da “pošalju Lucifera i njegove pristaše natrag u pakao”.

/ mp

Jim Caviezel u svom posljednjem filmu “Pavao, Kristov apostol”, koji je objavljen prošlog proljeća, glumi evanđelista Luku. U cilju promoviranja toga filma, otišao je na sastanak lidera FOCUS-a (na SLS konferenciju).

Publika je bila oduševljena kad je vidjela Caviezela, do te mjere da se činilo da se nikada neće smiriti. Nježno je podigao prst i cijela je prostorija utihnula te je počeo svoj govor:

“Ime Savao (eng. Saul) znači Veliki. Ime Pavao (eng. Paul) znači Mali. Snimajući ovaj film naučio sam da ako promijenimo jedno malo slovo možemo postati veliki u Božjim očima. No, prvo moramo biti mali kako bi postali veliki. To je put svetih. To je put Svetoga i način na koji je Savao postao sv. Pavao.”

Slavni glumac osvrnuo se i na film “Pasija”:

“Kad sam bio na križu, naučio sam da je naše otkupljenje u Njegovoj patnji. Zapamtite da sluga nije veći od gospodara. Svatko od nas mora nositi vlastiti križ. Postoji cijena za našu vjeru i slobodu. Bio sam kažnjavan, bičevan, raspet, pogođen munjom, da, operacijom na otvorenom srcu – to se dogodi nakon pet i pol mjeseci hipotermije.”

Okupljenima je poručio snažnu poruku:

“Svaki čovjek umire. No, nije svatko doista i živio. Ti, ti, ti. Svi se moramo boriti za pravu slobodu i živjeti, prijatelji moji. Moramo živjeti! Sa Svetim Duhom kao vašim štitom i Kristom kao vašim mačem, možete se pridružiti svetom Mihaelu i svim anđelima u slanju Lucifera i svih njegovih pristaša ravno u pakao gdje i pripadaju!”

Donosimo nadahnuti govor Jim Caviezela u prijevodu p. Siniše Štambuka koji je preveo i dokumentarni film “Sotona i otac Amorth”:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja