Budi dio naše mreže

"Nikada nemoj misliti da nemaš ništa za podariti ili da nikome nisi potreban. Mnogima si potreban, razmisli o tome. Neka svatko od vas razmišlja o ovome u svom srcu: mnogi me ljudi trebaju", poručio je papa Franjo 2018. na susretu s mladima u Čileu. Na ovaj Papin poticaj odazvali su se i brojni Dubrovčani koji su u sklopu akcije Caritasa Dubrovačke biskupije prikupljali novčana sredstva za školovanje djece u Zambiji.

/ hk

Naime, Caritas Dubrovačke biskupije svake dvije godine organizira jednu veću akciju u listopadu – mjesecu posvećenom misijama. Marija Đurović istaknula je važnost prošlogodišnje komunikacije povjerenika za misije u Dubrovačkoj biskupiji don Frane Markića i don Wilfrida Hodarija koji je koordinator za školstvo u svojoj biskupiji u Zambiji.

Don Wilfrid Hodari tom je prilikom rekao kako postoje brojna djeca koja ne mogu ići u srednju školu, koja u odnosu na osnovnu nije obvezna, jer si njihovi roditelji to ne mogu financijski priuštiti. Stoga je Caritas Dubrovačke biskupije odlučio zajedno s vjernicima i stanovnicima Dubrovnika prikupljati novčana sredstva za školarine koje u tom području Zambije iznose oko 1 500 kuna za jedno dijete. Tom je školarinom pokriven prijevoz, hrana, školski pribor, ali i svi drugi troškovi srednjoškolskoga školovanja.

Akcijom je prikupljeno oko 100 tisuća kuna koje su uplaćene putem Nacionalnog misijskog ureda, a tim je novčanim sredstvima omogućeno školovanje za 196 djece.

Foto: Screenshot

Foto: Screenshot

Pogledajte cijelu emisiju!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja