Budi dio naše mreže

VIDEO Dvjestotinjak djece iz Zambije školovat će se zahvaljujući akciji Caritasa Dubrovačke biskupije

"Nikada nemoj misliti da nemaš ništa za podariti ili da nikome nisi potreban. Mnogima si potreban, razmisli o tome. Neka svatko od vas razmišlja o ovome u svom srcu: mnogi me ljudi trebaju", poručio je papa Franjo 2018. na susretu s mladima u Čileu. Na ovaj Papin poticaj odazvali su se i brojni Dubrovčani koji su u sklopu akcije Caritasa Dubrovačke biskupije prikupljali novčana sredstva za školovanje djece u Zambiji.

/ hk

Naime, Caritas Dubrovačke biskupije svake dvije godine organizira jednu veću akciju u listopadu – mjesecu posvećenom misijama. Marija Đurović istaknula je važnost prošlogodišnje komunikacije povjerenika za misije u Dubrovačkoj biskupiji don Frane Markića i don Wilfrida Hodarija koji je koordinator za školstvo u svojoj biskupiji u Zambiji.

Don Wilfrid Hodari tom je prilikom rekao kako postoje brojna djeca koja ne mogu ići u srednju školu, koja u odnosu na osnovnu nije obvezna, jer si njihovi roditelji to ne mogu financijski priuštiti. Stoga je Caritas Dubrovačke biskupije odlučio zajedno s vjernicima i stanovnicima Dubrovnika prikupljati novčana sredstva za školarine koje u tom području Zambije iznose oko 1 500 kuna za jedno dijete. Tom je školarinom pokriven prijevoz, hrana, školski pribor, ali i svi drugi troškovi srednjoškolskoga školovanja.

Akcijom je prikupljeno oko 100 tisuća kuna koje su uplaćene putem Nacionalnog misijskog ureda, a tim je novčanim sredstvima omogućeno školovanje za 196 djece.

Foto: Screenshot

Foto: Screenshot

Pogledajte cijelu emisiju!

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja