Budi dio naše mreže

Na inicijativu apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje mons. Alde Cavallija i dosadašnjeg župnika fra Marinka Šakote, OFM, zavjetna kapelica na temeljima stare župne crkve u Međugorju preimenovana je u kapelicu života te je 12. kolovoza blagoslovljena s kipom Kraljice mira s djetetom Isusom, objavila je Radiopostaja Mir Međugorje, a prenijela Katolička tiskovna agencija.

/ md

Zavjetna kapelica sagrađena je 1931. na temeljima stare župne crkve kao zahvala župljana župe Međugorje Bogu za zaštitu od nevremena. Kapelica je dugo služila kao vanjski oltar gdje su se, zbog opasnosti od rušenja župne crkve, slavile mise. Na inicijativu mons. Cavallija i dosadašnjeg župnika Šakote zavjetna kapelica preimenovana je u kapelicu života, a u njoj se nalazi kip Gospe, Kraljice mira s djetetom Isusom u naručju.

Pozivaju se župljani i hodočasnici na još jedno molitveno mjesto gdje će moći moliti, za život, za nerođene, za majke, trudnice, djecu, općenito za život.

Obred blagoslova predvodio je o. Šakota, a među ostalima sudjelovali su nadbiskup Cavalli i novoimenovani župnik međugorske Župe sv. Jakova fra Zvonimir Pavičić.

Fra Zvonimir kazao je za Radiopostaju Mir Međugorje da cijeli prostor dobiva lijepo molitveno ozračje.

„Stariji župljani sigurno se sjećaju te kapelice koja je bila izgrađena kao zavjetna kapelica, i kad stara crkva nije bila sigurna za slavljenje mise, onda su tu slavili. Ona je sada prenamijenjena, kako se uređivao taj prostor, ona je uređena zajedno s vitražima i Gospinim kipom, i dobila je ime kapelica života. Pozivaju se župljani i hodočasnici na još jedno molitveno mjesto gdje će moći moliti, za život, za nerođene, za majke, trudnice, djecu, općenito za život“, kazao je o. Pavičić.

U Međugorju blagoslovljeni kapelica života i kip Kraljice Mira s djetetom Isusom u naručju / Foto: Radio Mir Međugorje, Mateo Ivanković  

Na blagoslovu Kapelice života i kipa Gospe, Kraljice mira s djetetom Isusom u naručju u Međugorju prisutni su bili brojni hodočasnici koji su nakon blagoslova ostali u molitvi u kapelici. Stjepan Nikolić, koji živi u Njemačkoj kazuje da je u Međugorje došao zahvaliti Kraljici Mira.

”Bila nam je čast biti na blagoslovu, sasvim slučajno smo saznali. Obnovljen je ovaj prostor. Zahvalio sam dragoj Gospi za sve milosti i darove, molio sam za sve majke. Međugorje je za mene raj na zemlji”, kazao je Stjepan Nikolić.

U Međugorju blagoslovljeni kapelica života i kip Kraljice Mira s djetetom Isusom u naručju / Foto: Radio Mir Međugorje, Mateo Ivanković

Na temeljima stare župne crkve na uočnicu nebeskog zaštitnika župe, sv. Jakova, blagoslovljen je i spomenik sedmorici ubijenih fratara.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja