Budi dio naše mreže

Torinsko platno ili Sacra Sindone tema je izložbe koja je u Muzeju "Scuola Grande di San Marco" u Veneciji postavljena pod naslovom "Krist s platna: sveta trodimenzionalna anatomija".

/ hjb

Izložba obuhvaća nekoliko vrijednih eksponata povezanih s relikvijom, a bit će otvorena sve do 26. rujna. Među najzanimljivijim izlošcima je trodimenzionalan prikaz Isusa Krista. Tu je skulpturu, iz otisaka Platna, napravio kipar Sergio Rodella.

Uz 3D prikaz Isusova tijela, bit će izložene i relikvije Kristove muke, prvi fotografski negativi Torinskoga platna i ikona Mandiliona.

“Može se reći da se suočavamo s prvom i najstarijom anatomski cjelovitom slikom mrtve osobe; ovaj je lik, s medicinskog gledišta, dobro shvaćen u svojoj morfologiji i krvavom ishodu, posve u skladu s evanđeoskom naracijom”, piše u katalogu izložbe.

Krist s Platna / foto: Vatican media

Besplatni vođeni obilazak kroz izložbu bit će svakoga petka u 16 sati, od 14. kolovoza do 25. rujna, s time da se zainteresirani moraju prijaviti najmanje dva dana ranije na scuolagrandesanmarco@aulss3.veneto.it.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja