Budi dio naše mreže

Ključna riječ: izlozba

Afrička zbirka Franjevačkog muzeja u Tomislavgradu gostuje u zadarskom Arheološkom muzeju

Prilikom svakog povratka s afričkog kontinenta misionari su dio darovanih predmeta donosili u europske države, prodavali ih, davali donatorima, a dio ostavljali u Franjevačkom samostanu u Tomislavgradu. Nakon što se u samostanu skupila velika količina predmeta koji pripadaju različitim etničkim skupinama iz DR Konga, Ruande, Kenije i Benina, rodila se ideja o formiranju samostanske zbirke, jedinstvene u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ kao doprinos 700. godišnjici smrti bl. Augustina Kažotića

Na spomendan zaštitnika umjetnika Beata Angelica u subotu 18. veljače u dominikanskom samostanskom i župnom kompleksu bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici otvorena je izložba zadarske akademske slikarice Iris Mihatov Miočić „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“, izvijestila je Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“.

Izložba o bl. Juli Ivanišević

Požeška biskupija je godinu 2023. proglasila Godinom blažene Jule Ivanišević. Tim povodom, u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Starom Petrovom Selu, postavljena je izložba o drinskoj mučenici rođenoj u Godinjaku, filijali staropetrovoselske župe.

Izložba o euharistijskim čudima postavljena u Bazilici Srca Isusova u Zagrebu

Na drugu obljetnicu beatifikacije bl. Karla Acutisa, koji je blaženim proglašen u Asizu 10. listopada 2020., njegova Izložba o euharistijskim čudima postavljena je u dvorani uz Baziliku Srca Isusova u Zagrebu. Ovo je već četvrta župa u Zagrebu koja ugošćuje ovu izložbu, a do sada je izložba već bila u 17 župa po Hrvatskoj.

Predstavljeno prvo kritičko izdanje Marulićeve "Judite"

U Franjevačkom samostanu Male braće u Dubrovniku svečano je u srijedu 16. ožujka predstavljena knjiga "Marko Marulić, "Istorija svete udovice Judit u versih harvacki složena" koju je uz petstotu obljetnicu prvotiska u kritičkom, studijskom i preslikanom izdanju priredio Zvonko Pandžić.

Priče o neustrašivim hrvatskim ženama putujućom izložbom obići će Hrvatsku

U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote" urednice i voditeljice Katarine Varenice u ponedjeljak, 14. ožujka, gostovale su Sonja Švec Španjol, organizatorica i kustosica putujuće izložbe ilustracija „Neustrašive žene” i i Ivana Glavaš Bakija, vlasnica i glavna urednica izdavačke kuće Iris Illyrica.

Izložba o neustrašivim ženama koje su promijenile Hrvatsku

Izložba "Neustrašive žene" objedinjuje ukupno 100 ilustracija značajnih žena iz hrvatske povijesti i sadašnjosti koje su ilustrirale 23 hrvatske ilustratorice. Riječ je o istovremeno likovnoj i književnoj priči s naglaskom na edukativni karakter cjelokupnog projekta. Izložba će biti otvorena 8. ožujka u Gradskom muzeju Jastrebarsko. Nakon toga kreće na putovanje Hrvatskom.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja