Budi dio naše mreže

Ključna riječ: torinsko-platno

Torinsko platno i Veo iz Manoppella kao dokazi smrti i uskrsnuća Isusa Krista (4/6)

U četvrtom nastavku (od ukupno šest) feljtona o Torinskom platnu i Svetom Licu na velu iz Manoppella – koji objavljujemo na mrežnim stranicama Hrvatske katoličke mreže (HKM) i Informativne katoličke agencije (IKA) – razgovaramo s predavačem s Odjela za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta, arheologom dr. sc. Darkom Perišom (51), koji se u svojoj karijeri, među ostalim, bavio proučavanjem i kršćanskih relikvija.

Torinsko platno i Veo iz Manoppella kao dokazi smrti i uskrsnuća Isusa Krista (2/6)

Na mrežnim stranicama Hrvatske katoličke mreže (HKM) objavljujemo drugi dio (od ukupno šest dijelova) feljtona o zasigurno dvije najpoznatije relikvije u kršćanskom, katoličkom, svijetu - Torinskom platnu i Svetom Licu na velu iz Manoppella. Mnogi povijesni izvori, ali i brojna recentna znanstvena istraživanja na ove dvije kršćanske relikvije, ukazuju da se radi o materijalnim dokazima o postojanju Isusa Krista: o njegovom životu, muci na križu, uskrsnuću nakon što je iskrvario i umro od posljedica pribijanja na križ, probijanja tijela kopljem te drugim nemilosrdnim zlostavljanjima dok je visio na križu.

Torinsko platno i Veo iz Manoppella kao dokazi smrti i uskrsnuća Isusa Krista (1/6)

U sklopu ovoga feljtona, koji se sastoji od šest nastavaka, u narednim mjesecima na mrežnim stranicama Hrvatske katoličke mreže (HKM) i Informativne katoličke agencije (IKA) predstavit ćemo zasigurno dvije najpoznatije relikvije u kršćanskom, katoličkom, svijetu - Torinsko platno i Sveto Lice na velu iz Manoppella. Mnogi povijesni izvori, ali i brojna znanstvena istraživanja na ove dvije kršćanske relikvije, ukazuju da se radi o materijalnim dokazima o postojanju Isusa Krista, odnosno o njegovom uskrsnuću nakon smrti na križu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja