Budi dio naše mreže

Blake Russell nekada je bio mladi profesionalni baseball igrač. Odrastajući bez oca postao je buntovni tinejdžer koji je od konzumacije marihuane do izbacivanja iz tima postao izgubljeni i teški ovisnik te kriminalac. Godinama u zatvoru mislio je da njegov život više nema smisla. Jednoga dana ušao je u zatvorsku kapelicu i sreo Isusa gledajući film "Pasija". Istoga trenutka počeo je plakati. Uz riječi: "Ako si ti Onaj koji ovo čini, molim te, onda nemoj prestati. Ni ne znam jesi li stvaran, ali želim ti dati svoj život". Od toga dana za Blakea život više nikada nije isti. Donosimo svjedočanstvo u nastavku teksta.

/ dz

Blake Russell nekada je bio mladi i profesionalni baseball sportaš. No, odrastajući bez odnosa s ocem postao je buntovni tinejdžer i svojoj majci nanosio bol zbog svojeg puta. Već je kao mladić postao teški konzument kokaina. Prodavao je marihuanu u svojoj momčadi, a kada je trener to uočio, izbačen je iz tima i škole. Uskoro biva i uhićen zbog posjedovanja marihuane s namjerom da je distribuira. Od tada je Blake bio u zatvoru i izvan njega.

Član bande i ovisnik o drogama

U lipnju 2006. Blake je pušten iz zatvora. No, nažalost, život na slobodi nije donio promjenu nabolje. Ponovno je uhićen u rujnu 2008. Zakon ga je osudio na 15 godina zatvora zbog trgovine metamfetaminima i njihove proizvodnje. Ali njegov put prema “dolje” tu nije završio. Unutar zatvora Blake je postao član bande i intravenski ovisnik o drogi. Čak je došao do toga da se borio protiv čuvara i članova bandi. Prihvatio je takav život je sebe bezvrijednim. Jadnik je mislio da nema nade i da je uništio vlastiti život.

Pasija

Sve dok ga jednog dana krajem listopada 2012. kolega zatvorenik nije pozvao na molitvu u zatvorsku kapelicu. Blake je neočekivano uživao u tom susretu. Sljedeća dva tjedna čitao je Bibliju i ponovno otišao u kapelu. “Duh Sveti počeo je djelovati i mekšati moje srce kroz Riječ Božju”, prisjetio se. Jedne srijede ujutro, tijekom prikazivanja filma u kapeli, Blakeov se život zauvijek promijenio. U kapelici je prikazan film “Pasija”, Mela Gibsona. U trenutku kad je ugledao Isusa, počeo je plakati.

Blake Russell

Blake je u suzama ispričao o tom trenutku koji mu je zauvijek promijenio život. Rekao je; “Sjećam se kako sam gledao ovaj film i razmišljao sam ‘frajeru, cijeli život si to radio za mene, a ja nisam znao za to. Nisam to znao. Evo me… Sjećam se da sam tamo donio odluku, ni ne znam što se dogodilo. Plakao sam kao i sada, ali bilo je puno intenzivnije.” Doveden je do suza jer godinama nije plakao. “Sjećam se da sam pitao Isusa: ‘Ako si ti Onaj koji ovo čini, molim te, onda nemoj prestati. Ni ne znam jesi li stvaran, ali želim ti dati svoj život.'” „Ne znam protokol molitve za spasenje duše. Nikada nisam čuo za tu molitvu… ne znam nijednu. To smo bili ja i Isus, ja i Duh Sveti. “

Novi život u Kristu

Od tog dana nadalje, u potpunosti je predao svoj život Isusu. Dogovorio se s Njim da će mu služiti ako promijeni svoj život. Danas je Blake izvan zatvora. Oženjen je i služi beskućnicima, prostitutkama, ovisnicima o drogama i članovima bandi.

Tko bi rekao da će se tvrdi zločinac pretvoriti u vjernog Isusova sljedbenika?

“Isus je Obnovitelj svega što ste izgubili u svom životu. Ili sve stvari koje ste slobodno poklonili. On je obnovitelj nade. On je obnovitelj snova. Bio sam ovisnik o drogama, član bande, najtvrdokorniji kriminalac, a Isus ima moć promijeniti cijeli moj život ”, zaključio je Blake.

Svjedočanstvo na engleskom jeziku možete pogledati niže.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja