Budi dio naše mreže

Osmo Međunarodno hodočašće za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom počinje u četvrtak, 6. lipnja u Međugorju i trajat će do nedjelje, 9. lipnja. Tema ovoga hodočašća, kao i svih ovogodišnjih hodočašća i duhovnih obnova, je "Idi za mnom!" (Mk 10, 21).

/ hjb

Tom će prigodom u hotele, pansione i restorane Međugorčani besplatno na stan i hranu primiti više od 2000 sudionika ovog hodočašća iz Rusije, Ukrajine, Litve, Latvije, Slovačke, Italije, Engleske, Poljske, Vojvodine, Slovenije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Subota je najintenzivniji dan jer će od samoga jutra biti organizirano nošenje nepokretnih sudionika Hodočašća do mjesta ukazanja na Podbrdu.

Susret će započeti u četvrtak večernjim molitvenim programom u župnoj crkvi. Ovo hodočašće je specifično jer dolaze osobe s teškoćama (puno njih i s različitim mentalnim ograničenjima) te njihovi roditelji i volonteri. Stoga je program i liturgija prilagođena njima, s puno pjesme, pokreta, simbola i jednostavnih gesti koje svakom sudioniku žele pokazati koliko im je Bog blizak u njihovoj patnji.

Bogat program Hodočašća

U petak, 7. lipnja program će započeti predstavljanjem skupina sudionika koje će pozdraviti međugorski župnik i koordinator hodočašća fra Marinko Šakota te apostolski upravitelj za župu Međugorje mons. Henryk Hoser. Poslijepodne je predviđeno za molitvu Križnog puta. Za one pokretne bit će to molitva na Križevcu, a za one manje pokretne molitva će biti u Dvorani Ivana Pavla II., uz oživljavanje i animiranje postaja križnog puta.

Subota je najintenzivniji dan jer će od samoga jutra biti organizirano nošenje nepokretnih sudionika Hodočašća do mjesta ukazanja. Tradicionalno u tome sudjeluju momci iz Cenacola, Marijinih ruku, župljani Međugorja i brojni drugi. Neizmjerni su blagoslovi i suze koji poteku i od onih koje se nosi jer su možda cijeloga svoga života sanjali popeti se do Brda Ukazanja i samo sada to, zahvaljujući žrtvi dobrih ljudi, i mogu. Proteklih su godina ovi trenuci bili jako emotivni i za hodočasnike koje su nosili, kao i za one koji su ih nosili. Poslijepodne je vrijeme za svjedočenja protkana plesom.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja