Budi dio naše mreže

Mlada katolička umjetnica odlučila je razveseliti svoju zajednicu te je pronašla način kako da svojim talentom susjedima uljepša poglede iz zatvorenih kuća nacrtavši Blaženu Djevicu Mariju na dvorišnom prilazu svojeg doma.

/ at

Diocese of Fargo, odnosno Eparhija Fargo u Americi objavila je na svojoj Facebook stranici sliku Majke Božje Lurdske koju je nacrtala Maria Loh, sedamnaestogodišnjakinja koja je željela podijeliti svoju vjeru i umjetnost sa susjedima.

Nadam se da će ova slika probuditi u ljudima želju da upoznaju Mariju i koliko je bogata naša vjera.”

Mlada umjetnica rekla je za CNA da joj je bilo vrlo drago što može na jedan poseban način kroz umjetnost komunicirati sa svojim sugrađanima, od kojih neki nisu nikada ni vidjeli takve crteže na cestama. Slika koju je izabrala nacrtati je Gospa Lurdska Hectora Garrida jer ju je vidjela kod bake i djeda na magnetu. Navela je da joj je ta slika uvijek bila inspiracija i da ju je odlučila naslikati nakon što je zatvoreno Svetište Majke Božje Lurdske u Francuskoj zbog pandemije koronavirusa.

“Čula sam da je svetište privremeno zatvoreno za javnost i sjećam se kako sam pomislila da je to vrlo tužno jer pogotovo u ovo vrijeme tražimo razne načina kako bismo liječili naše duhovne i psihološke rane”, navela je Maria, najstarija u obitelji od pet djece, istaknuvši da su je odrastanje u katoličkoj obitelji te vjera i umjetnost u crkvama inspirirali u njezinom umjetničkom putu.

“Nadam se da će ova slika i takva umjetnost probuditi u ljudima želju da upoznaju Mariju i koliko je bogata naša vjera. Sva predivna umjetnost koja se može vidjeti u katoličkim crkvama, pogotovo u Rimu, gotovo da ima jednu transcendentnu ljepotu koja privlači ljude u vjeru i saznanjima o kojima nisu ni sanjali”, navela je mlada umjetnica.

Foto: Facebook Diocese of Fargo

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja