Budi dio naše mreže

Ključna riječ: blazena-djevica-marija

Zašto nam je Marija važna?

Mjesec listopad je, jednako kao i svibanj, posvećen Blaženoj Djevici Mariji. Don Damir Stojić ovim je povodom na svom Facebook profilu objavio katehezu pod nazivom "Zašto nam je Marija važna".

Zašto molim krunicu sa svojom djecom iako oni to ne žele

"U redu, djeco! Započnimo s molitvom krunice. Moja djeca kukaju i stenju. Radije bi slušali glazbu ili samo gledali kroz prozor. Razumijem kako se osjećaju, jer sam se isto osjećala kao dijete, no onda ima kažem da jednoga dana možda neću biti s njima da ih podržim u životnim teškoćama, ali da će njihova Majka biti blizu. Majka koja ih ljubi više od mene..."

VIDEO Najbolji govor o Mariji

Na Facebook stranici izdavačke kuće "Kyrios" osvanuo je video vlč. Callowaya koji je govorio o Blaženoj Djevici Mariji. "Ne boj se da ćeš Mariju ljubiti previše jer je nikada nećeš ljubiti više od Isusa!"

Marijo, mogla si reći – ne!

"Promatram tvoj susret s anđelom. Marijo, mogla si... mogla si bez problema reći da nisi za to, da ti se ne da, da se ne osjećaš spremnom, da te strah, da odabere nekog drugog. Nitko te nije silio na tvoje 'da'. Sama si to željela, sama si odabrala ono što je On htio". Nasljedujte i vi Mariju, promišljajući nad ovom meditacijom!

TOMISLAV IVANČIĆ Marija je uvijek uz molitelja

"Kao što mogu moliti za nekoga tko je bolestan, tako je normalno da mogu zamoliti Gospu da se za mene moli. Moliti pred njezinim kipom ili slikom pomaže nam da osjetimo njezinu blizinu i da je s nama te nas zagovara", poručuje Tomislav Ivančić u knjizi "Kako razgovarati s Bogom".

Što nam sv. Josip poručuje o apstinenciji i prirodnom planiranju obitelji?

U kulturi opsjednutoj fizičkom dimenzijom intimnih odnosa lako je povjerovati da su razdoblja apstinencije loša za brak. Iako su ta razdoblja teška, ona su i poziv – poziv da naš brak usmjerimo na Krista. Bračno zajedništvo Marije i Josipa, koji su u svom suzdržavanju ipak bili savršeno sjedinjeni u svojoj ljubavi prema Kristu, nas potiče da živimo tu istinu potpunije.

Blažena Djevica Marija - zaštitnica svih majki

Nadbiskup Fulton Sheen jednom je rekao: "Svaka osoba nosi u svom srcu sliku onoga koga voli." A među katolicima i pravoslavnim kršćanima nijedan svetac nije voljeniji od Marije.

Zamolimo Mariju da nas vodi kroz sljedećih 365 dana

Vjera nije sredstvo za smirenje i Marijina vjera uopće ne sprječava da Marija pati poput svake majke. Marija uvijek ostaje uronjena u Boga pa je zato ništa ne uznemirava duboko u srcu. Sve se u njoj odvija na pozadini radosnog i neuništivog mira. Upravo taj mir možemo tražiti, početkom ove nove godine, za naše obitelji, ali i za cijeli svijet.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja