Budi dio naše mreže

Ključna riječ: blazena-djevica-marija

Hoditi u Novoj godini s Marijom

Postoji priča o malom dječaku koji se bojao mraka. Njegova je majka ušla u njegovu sobu kako bi ga utješila i podsjetila ga da je Bog uvijek s njim. Mali dječak je rekao: "Znam da je Bog uvijek sa mnom, ali ponekad mi treba Njegov dodir." To je ono što Gospa čini za nas kao naša majka, ona nas tješi i ostaje s nama.

Svetkovina Marije Bogorodice

Osam dana nakon rođenja Sina Božjega Isusa Krista, sveta Crkva katolička slavi blagdan presvete Djevice Marije Majke Božje – Bogorodice. Uistinu je pravedno i dostojno da veselje i slava Božića ne zaboravi onu iz koje je i samo preko koje je došao k nama Spasitelj svijeta.

Došašće s Otkupiteljevom Majkom

Crkvena godina završava i počinje ranije od građanske - i to s razlogom. Naš Gospodin zna da nam treba vremena da pripremimo svoja srca - da čujemo poruke onih koji 'viču u pustinji'. Vrijeme došašća nam je dano kao početak: vrijeme da se ‘probudimo’ u spoznaji dolaska našega Spasitelja.

Gospa u životu sv. Terezije Avilske

Dok podsjeća na smrt svoje majke, sv. Terezija Avilska piše da je molila Mariju da ispuni prazninu koja je nastala majčinom smrću te zapisa: " U nenadmašive Djevice sam očigledno našla sve u čemu sam joj se preporučila, te me je, najposlije, vratila k sebi".

Biblijski razlog zašto štujemo Mariju

Sva čast i hvala koju pridajemo Blaženoj Djevici Mariji, ispunjenje je njezinih proročkih riječi da će je svi naraštaji nazivati ​​blaženom. Sve proizlazi iz ove jedne biblijske priče, tako da sljedeći put kad netko ospori vašu odanost Mariji, znate što ćete reći. Njeno štovanje nije pogansko iskrivljenje prave kršćanske vjere niti njezin srednjovjekovni dodatak. Ne, nalazi se upravo tamo u Novom zavjetu, pa ako želimo slijediti učenja Pisma, Marija bi trebala igrati ključnu ulogu u našim duhovnim životima.

Pogledajte koje devetnice možete moliti u rujnu

Devetnica je molitva tijekom devet dana uzastopno koju možete moliti na željenu nakanu ili kao zahvalu za primljene milosti. U nastavku donosimo imena nekoliko svetaca kojima možete moliti devetnicu uoči njihova blagdana ili spomendana.

Ugledaj se na Mariju

Ako je ona na našoj strani, ako ide s nama, mi ćemo mirno i sigurno nastaviti put usprkos svoj tami. Ako ona ide i stoji s nama, onda je Bog na našoj strani: onda je on s nama. A ako je on za nas, tko može protiv nas?

'Avangardna' razmatranja Radosnih otajstava iz pera Stjepana Arnuša

"Ova je knjiga prepuna istine - istine koja se utjelovila i postala čovjekom: postala je poslušna, podarila je nadu, obećala je radost. I pozvala je da se od nje naučimo: nema istine u nama bez srca koje će se, prije i ponad svega, pred istinom poniziti", napisao je u epilogu ove knjižice Luka Tripalo, književni kritičar Glasa Koncila.

1 2 3 7
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja