Budi dio naše mreže

Ključna riječ: blazena-djevica-marija

Koronavirus - Papa povjerava Italiju i svijet Marijinoj zaštiti

"U ovim danima izvanrednog stanja Sveti Otac povjerava grad Rim, Italiju i svijet zaštiti Majke Božje, kao znak spasenja i nade", najavljuje ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni. Bit će to u srijedu 11. ožujka u 19 sati tijekom svete mise koja će se slaviti u odsutnosti vjernika u svetištu Gospe od Božanske ljubavi na Dan molitve i posta.

FOTOREPORTAŽA Gospin zavjetni jubilej završen velikom procesijom u Pagu

Proslava Godine Velikog zavjeta Pažana Majci Božjoj od Staroga grada završena je u nedjelju 8. rujna velikom procesijom i svečanim misnim slavljem u crkvi Gospe od Staroga grada u Pagu koje je predvodio don Dario Tičić, župnik zadarske župe Uznesenja BDM. Ta je Godina proglašena 2. prosinca 2018., a značila je proslavu velikog jubileja paške župe - spomen na 775 godina od prvog poznatog pisanog zavjeta Pažana Majci Božjoj, u zahvali Gospi za pravo slobodnog kraljevskog grada koje je Pagu 1244. dodijelio hrvatsko - ugarski kralj Bela IV. 

Zašto je kolovoz posvećen Bezgrešnom Srcu Marijinu

Neke važne pobožnosti u katoličkoj Crkvi proširile su se na cijeli mjesec u godini te je tako kolovoz posvećen Bezgrešnom Srcu Marijinu. Saznajte kako su Gospina poruka u Fatimi, Drugi svjetski rat i papa Pio XII. utjecali na slavljenje Bezgrešnog Srca Marijina kroz kolovoz.

Gospa na litici - Madonna della Corona

Marijansko svetište u Italiji, Madonna della Corona, nalazi se na strmom brdu blizu Verone gdje je crkva izgrađena u stijeni na dramatičnoj litici iznad jezera Garda zbog čega odaje dojam kao da lebdi u zraku.

10 načina kako produbiti vjeru po uzoru na Mariju

Svibanj, mjesec Blažene Djevice Marije, poziva nas na poseban način ući u otajstvo Marijina života. Ona je, prema riječima svetog Ljudevita Montfortskog, najbrži, najkraći i najlakši put do Isusa.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja