Budi dio naše mreže

Ključna riječ: blazena-djevica-marija

Zamolimo Mariju da nas vodi kroz sljedećih 365 dana

Vjera nije sredstvo za smirenje i Marijina vjera uopće ne sprječava da Marija pati poput svake majke. Marija uvijek ostaje uronjena u Boga pa je zato ništa ne uznemirava duboko u srcu. Sve se u njoj odvija na pozadini radosnog i neuništivog mira. Upravo taj mir možemo tražiti, početkom ove nove godine, za naše obitelji, ali i za cijeli svijet.

Što je anđeo rekao Mariji?

U davnim vremenima nije bio mali događaj kada su se anđeli ukazivali ljudima; a to što bi im čovjek trebao ukazivati ​​štovanje bilo je posebno pohvalno. Ali da bi anđeo trebao iskazati poštovanje prema čovjeku, nikad se nije čulo sve dok anđeo nije s poštovanjem pozdravio Blaženu Djevicu rekavši: "Zdravo."

Znate li kako je nastala pobožnost krunice?

Spomendan Blažene Djevice Marije od Krunice ustanovljen je na spomen pobjede kršćanskih branitelja kod Lepanta 7. listopada 1571., u zahvalu Majci Božjoj, Kraljici svete krunice. Mnogo ranije u različitim krajevima vjerni puk je običavao moliti određen broj Zdravomarija tako da je iza svake desetice dodavao Očenaš. Malo pomalo s tom se molitvom povezivalo promatranje glavnih otajstava iz Isusova života. Kasnije je uslijedila razdioba u tri dijela, svaki s pet desetica, a papa Ivan Pavao II. dodao je i četvrti dio otajstava svjetla, i tako smo dobili današnji oblik krunice.

Zašto je Blažena Djevica Marija uzor svim majkama?

Ništa nije ljepše i zahtjevnije od majčinstva. Sve majke na svijetu pozvane su njegovati, voljeti i odgajati svoju djecu te ih izvoditi na svjetlo, u prisutnost Božje ljubavi. U ovome se velikom pothvatu mogu osloniti na pomoć i primjer koji nudi Blažena Djevica Marija.

"Marijini vrtovi" - Ideje za vrt posvećen Djevici Mariji

Osim postavljanja kipa Gospe u vrt, isti se može ukrasiti biljem nazvanim upravo po Blaženoj Djevici Mariji. Tradicija imenovanja cvijeća po Mariji stara je stoljećima, a misionari u srednjem vijeku te biljke su počeli prikupljati na jedno mjesto - u "Marijine vrtove".

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja