Budi dio naše mreže

Ključna riječ: blazena-djevica-marija

Znate li kako je nastala pobožnost krunice?

Spomendan Blažene Djevice Marije od Krunice ustanovljen je na spomen pobjede kršćanskih branitelja kod Lepanta 7. listopada 1571., u zahvalu Majci Božjoj, Kraljici svete krunice. Mnogo ranije u različitim krajevima vjerni puk je običavao moliti određen broj Zdravomarija tako da je iza svake desetice dodavao Očenaš. Malo pomalo s tom se molitvom povezivalo promatranje glavnih otajstava iz Isusova života. Kasnije je uslijedila razdioba u tri dijela, svaki s pet desetica, a papa Ivan Pavao II. dodao je i četvrti dio otajstava svjetla, i tako smo dobili današnji oblik krunice.

Zašto je Blažena Djevica Marija uzor svim majkama?

Ništa nije ljepše i zahtjevnije od majčinstva. Sve majke na svijetu pozvane su njegovati, voljeti i odgajati svoju djecu te ih izvoditi na svjetlo, u prisutnost Božje ljubavi. U ovome se velikom pothvatu mogu osloniti na pomoć i primjer koji nudi Blažena Djevica Marija.

"Marijini vrtovi" - Ideje za vrt posvećen Djevici Mariji

Osim postavljanja kipa Gospe u vrt, isti se može ukrasiti biljem nazvanim upravo po Blaženoj Djevici Mariji. Tradicija imenovanja cvijeća po Mariji stara je stoljećima, a misionari u srednjem vijeku te biljke su počeli prikupljati na jedno mjesto - u "Marijine vrtove".

Nije htjela vjerovati ni na samrti, a onda je Bogorodica spustila svoj pogled na nju

„Ispostavilo se da imam rak grlića maternice i da mi je ostalo vrlo malo života. Sjećam se da nisam htjela imati ništa s Isusom ili Marijom. Sjećam se da sam vidjela sliku Bogorodice s Djetetom i htjela sam da se da slika skine. Sjećam se da sam čitala jednu knjigu za samopomoć koja mi se svidjela osim jedne riječi za koju sam čak rekla da treba biti izbačena iz knjige. To je bilo ime Isus", dio je svjedočanstva gorljive protivnice kršćanstva kojoj se život promijenio u sekundi.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja