Budi dio naše mreže

Ključna riječ: blazena-djevica-marija

Marijo, mogla si reći – ne!

"Promatram tvoj susret s anđelom. Marijo, mogla si... mogla si bez problema reći da nisi za to, da ti se ne da, da se ne osjećaš spremnom, da te strah, da odabere nekog drugog. Nitko te nije silio na tvoje 'da'. Sama si to željela, sama si odabrala ono što je On htio". Nasljedujte i vi Mariju, promišljajući nad ovom meditacijom!

TOMISLAV IVANČIĆ Marija je uvijek uz molitelja

"Kao što mogu moliti za nekoga tko je bolestan, tako je normalno da mogu zamoliti Gospu da se za mene moli. Moliti pred njezinim kipom ili slikom pomaže nam da osjetimo njezinu blizinu i da je s nama te nas zagovara", poručuje Tomislav Ivančić u knjizi "Kako razgovarati s Bogom".

Što nam sv. Josip poručuje o apstinenciji i prirodnom planiranju obitelji?

U kulturi opsjednutoj fizičkom dimenzijom intimnih odnosa lako je povjerovati da su razdoblja apstinencije loša za brak. Iako su ta razdoblja teška, ona su i poziv – poziv da naš brak usmjerimo na Krista. Bračno zajedništvo Marije i Josipa, koji su u svom suzdržavanju ipak bili savršeno sjedinjeni u svojoj ljubavi prema Kristu, nas potiče da živimo tu istinu potpunije.

Blažena Djevica Marija - zaštitnica svih majki

Nadbiskup Fulton Sheen jednom je rekao: "Svaka osoba nosi u svom srcu sliku onoga koga voli." A među katolicima i pravoslavnim kršćanima nijedan svetac nije voljeniji od Marije.

Zamolimo Mariju da nas vodi kroz sljedećih 365 dana

Vjera nije sredstvo za smirenje i Marijina vjera uopće ne sprječava da Marija pati poput svake majke. Marija uvijek ostaje uronjena u Boga pa je zato ništa ne uznemirava duboko u srcu. Sve se u njoj odvija na pozadini radosnog i neuništivog mira. Upravo taj mir možemo tražiti, početkom ove nove godine, za naše obitelji, ali i za cijeli svijet.

Što je anđeo rekao Mariji?

U davnim vremenima nije bio mali događaj kada su se anđeli ukazivali ljudima; a to što bi im čovjek trebao ukazivati ​​štovanje bilo je posebno pohvalno. Ali da bi anđeo trebao iskazati poštovanje prema čovjeku, nikad se nije čulo sve dok anđeo nije s poštovanjem pozdravio Blaženu Djevicu rekavši: "Zdravo."

Znate li kako je nastala pobožnost krunice?

Spomendan Blažene Djevice Marije od Krunice ustanovljen je na spomen pobjede kršćanskih branitelja kod Lepanta 7. listopada 1571., u zahvalu Majci Božjoj, Kraljici svete krunice. Mnogo ranije u različitim krajevima vjerni puk je običavao moliti određen broj Zdravomarija tako da je iza svake desetice dodavao Očenaš. Malo pomalo s tom se molitvom povezivalo promatranje glavnih otajstava iz Isusova života. Kasnije je uslijedila razdioba u tri dijela, svaki s pet desetica, a papa Ivan Pavao II. dodao je i četvrti dio otajstava svjetla, i tako smo dobili današnji oblik krunice.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja