Budi dio naše mreže

Ključna riječ: blazena-djevica-marija

Jeste li čuli za ovu marijansku titulu?

Među bogatim i raznolikim izrazima marijanske pobožnosti, grčki naslov "Panagia Gorgoepikoos", "Ona koja brzo čuje", odjekuje dubokim pozivom: pozivom na slušanje.

Evo kako živjeti Marijine kreposti

Pozvani smo oblikovati svoj život prema Isusu Kristu. Kada nam se to čini obeshrabrujuće, korisno je okrenuti se primjeru ljudi koji su ga dobro nasljedovali odnosno primjeru svetaca. U konačnici, nitko nije nasljedovao Isusa bolje od njegove vlastite majke. Koje su je to kreposti krasile koje i mi možemo usvojiti?

VIDEO Voliš li Blaženu Djevicu Mariju?

Donosimo vam kratki videoisječak u kojem je otkriveno pismo sv. Gabrijela od Žalosne Gospe, gdje se ističe važnost i uloga Blažene Djevice Marije.

Blažena Djevica Marija novu godinu unaprijed ispunja nadom

Bilo da vas brine politika, vaša obiteljska situacija, ekonomska pitanja, Crkva ili bilo što drugo, zamislite svetu obitelj. Što god da vas plaši u godini koja je pred vama, Marija je ovdje kao prava majka da vam kaže da će sve biti u redu. 

PAPA FRANJO Povjerite 2024. godinu Majci Božjoj

Papa Franjo započeo je novu godinu pozivajući svoje sugrađane katolike da 2024. povjere Majci Božjoj koja "zna naše potrebe" i uvijek se zalaže da "milost preplavi naše živote". "Dobrodošlica Majci u našim životima nije stvar pobožnosti nego zahtjev vjere", istaknuo je.

1 2 3 9
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja