Budi dio naše mreže

Ključna riječ: blazena-djevica-marija

Livnjaci Tomislav i Mirko 3 dana pješačili 115 km do Međugorja

Hodočasnici Tomislav Mihaljević iz Zagoričana i Mirko Pavić iz Podgradine uputili su se na pješačko hodočašće u Međugorje kako bi ispunili zavjete koje su dali Gospi. „Iscrpljeni smo i asfalt nas ubije, a kad se moli brže vrijeme prođe, osjeti se bolje i zaboravi na bol“, kazao je Mirko. A Tomislav dodaje „Brzo se sve to zaboravi. Čim smo ušli u Međugorje prestali smo razmišljati koliko je teško bilo“.

Molitvom protiv mrmljanja - kako misli pretvoriti u molitvu

Mrmljanje nas ispražnjuje, a molitva nas uzdiže. Misli ne možemo zaustaviti, ali ih zato možemo pretvoriti u molitvu u trenutku kada počnemo mrmljati kako nas ne bi udaljile od Boga i okoline te nam ukrale životnu radost.

Znate li kako je nastala pobožnost Majci Dobrog Savjeta?

Katolička Crkva 26. travnja slavi blagdan Majke dobrog savjeta, kada smo na poseban način pozvani utjecati se Djevici Mariji i moliti njenu zaštitu i savjet u svim životnim situacijama, a napose kada smo u ozbiljnijim potrebama.

Je li molitva krunice nužna za vjernički život?

Humački župnik fra Ljubo Kurtović donosi odgovore na pitanja "Je li molitva krunice nužna za vjernički život?", "Kako postići sabranost i boriti se protiv 'lutanja misli'?", "O čemu trebam razmišljati dok molim krunicu?" i "U čemu je ljepota i važnost molitve krunice?" koje možete pročitati u nastavku.

Što biblijski tekstovi govore o Majci Mariji?

Blažena Djevica Marija imala je značajnu ulogu u životu Isusa Krista, no važnu ulogu ima i u životu svakog čovjeka kao nebeska majka i zaštitnica. U nastavku donosimo promišljanje pokojnog fra Bože Lujića o tome što i koliko biblijski tekstovi govore o Majci Mariji i njezinoj ulozi.

Pitanje koje je i danas aktualno: "Tko je tvoj kralj?"

Evanđelist Luka u detaljima vješto postavlja izazov i pitanje koje glasi 'Za koga si ti?' "S jedne se strane nalazi zemaljski kralj, a s druge strane pravi kralj - naš Bog. Već 2000 godina nalazimo se pred tim izazovom koji pred nas stavlja pitanje 'Tko je tvoj kralj?' Ovo je zapravo sukob dvaju kraljeva", istaknuo je don Damir Stojić.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja