Budi dio naše mreže

Ključna riječ: umjetnost

Danteova Božanstvena komedija i prikazi Ezia Anichinija

Pogledajte predivne prikaze alegorijskog putovanja kroz pakao, čistilište i raj iz Božanstvene komedije na razglednicama nastalima 1921. godine u povodu šestote obljetnice smrti velikog Dantea Alighierija.

Kuća fresaka u Draguću: Istarska kulturna baština i centar za posjetitelje

U Draguću je predstavljen interpretacijski sadržaj Kuće fresaka i formiranje posjetiteljskog centra, priopćeno je iz ureda Istarske županije, a Kuća fresaka surađivat će ove godine i u izdavanju monografije o zidnom slikarstvu u serijalu "Umjetnička baština istarske crkve", piše HINA.

Izložba Eve Vukine o hrvatskim svecima i blaženicima

Prva samostalna izložba Eve Vukine bit će organizirana u nekoliko gradova diljem Hrvatske, a mlada umjetnica je na društvenim mrežama navela kako se veseli ovoj "turneji sa svecima pomoću koje želi promovirati Božju veličinu".

Virtualna izložba "U službi vizualizacije baštine"

Virtualna izložba "U službi vizualizacije baštine – hommage fotografima Nini Vraniću, Vinku Malinariću, Rudolfu Bartoloviću, Živku Bačiću i Miljenku Mojašu", koju je pripremilo Ministarstvo kulture RH, nastoji bolje prikazati i široj publici približiti zlatno doba vrlo vrijedne konzervatorske fotografije.

Video izložba najboljih djela izvanrednog Rafaela, umjetnika duboko povezanog s Gospom

Kolekcija, kojom je obilježeno 500 godina od smrti velikog umjetnika, prikazuje dublji pogled u život i rad Raffaella Santi da Urbina, talijanskog slikara i arhitekta visoke renesanse koji je, uz Leonarda da Vincija i Michelangela, bio njezin najznačajniji predstavnik. Uz mnoga djela inspirirana religijom, česta tema Rafaelovih radova jest Blažena Djevica Marija uz koju je vezao duboka duhovna iskustva.

Isusovo ukazanje Mariji Magdaleni - "Noli me tangere" u umjetnosti

"Kaže joj Isus: Ne zadržavaj se sa mnom jer još ne uziđoh Ocu, nego idi mojoj braći i javi im: Uzlazim Ocu svomu i Ocu vašemu, Bogu svomu i Bogu vašemu. Ode dakle Marija Magdalena i navijesti učenicima: Vidjela sam Gospodina i on mi je to rekao."

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja