Budi dio naše mreže

"Kad vam kažu: 'Elvira je umrla!', vi morate pjevati, plesati, slaviti.. jer ja sam živa! Jao vama ako kažete: 'Jadna ona...'. Ne, nema 'jadna'! Idem sasvim mirna i sretna, pjevajući, već pjevam! Preda mnom će se rastvoriti nešto ogromno… Život ne umire!" Ovim, godinama ponavljanim, riječima, sestra Elvira Petrozzi, poznata kao Majka Elvira, pripremala je svoje suradnike i mlade Zajednice Cenacolo, koju je osnovala, za svoj prijelaz u vječni život.

/ hjb

U 86. godini života, okružena molitvama i ljubavlju cijele velike obitelji Zajednice Cenacolo, majka Elvira sretna se vratila u Očev dom. Svoje zemaljsko hodočašće zaključila je u Formacijskoj kući Zajednice Cenacolo u Saluzzu, u kojoj je živjela posljednjih godina bolesti, uz veliku ljubav i brigu sestara Zajednice.

Jutros, 3. kolovoza 2023., u 3:50, okružena svojim časnim sestrama i molitvom, zaključujući molitvu Zdravo Kraljice, rastvorila je svoje velike sjajne oči i s velikim povjerenjem prepustila se zagrljaju Milosrdnog Oca i nježnosti Presvete Djevice Marije.

Istrošena životom provedenim velikodušnošću i intenzitetom, ljubeći i služeći siromasima, osobito mladima prepuštenima i izgubljenima u ovisnostima, i posljednjih godina obilježena križem bolesti, Majka Elvira nastavila je do kraja, s vjerom, odlučno i hrabro, potpuno u Njegovoj milosti, svjedočiti njezinu neizmjernu ljubav prema životu.

Proteklih dana tisuće mladih, roditelja i prijatelja koji pripadaju velikoj obitelji Zajednice stigli su na brdo iznad Saluzza od 13. do 16. srpnja proslaviti 40. rođendan Cenacola. Okupili su se i oko Majke Elvire u intenzivnoj molitvi i dubokoj ljubavi, da joj zahvale i prate je u prijelazu iz ovozemaljskog u vječni život.

Život za druge

Nakon završetka Feste, rijeka ljudi, od mladih u bratstvima Zajednice rasutih po svijetu, “sinova i kćeri Zajednice”, roditelji i prijatelji, došli su u Formacijsku kuću posljednji je put pozdraviti, pomilovati, pomoliti se s njom, poljubiti je i zahvaliti joj na svemu. Iščekivanje njezinog odlaska u Nebo nadišlo je sva očekivanja, ispunjavajući mjesto molitvom i privrženošću, darujući ganutost i zahvalnost srcima svima koji su je mogli susresti, ponajviše momcima i djevojkama iz naših kuća.

Kao i kroz cijeli život, Majka je imala želju darovati se u cijelosti, sve do jutros, dana ispunjenja Očevog obećanja u njenom životu.

Odar, pred kojim će biti moguće pozdraviti Majku, bit će postavljen u Formacijskoj kući sestara Misionarki Uskrsnuća u Via Pagno 115 u Saluzzu, na mjestu gdje je Majka Elvira proživjela zadnje godine svoga ovozemaljskog života. Mogućnost posjeta počinje od petka, 4. kolovoza, od 9 do 12 sati te od 14 do 18:30, sve do datuma sprovoda koji će biti objavljen uskoro. Zajedno sa svima vama, zahvaljujmo Gospodinu za ovaj tako dragocjen život, koji je tolikima pomogao uskrsnuti, ponovo pronaći nadu i volju za životom.

Neka s Neba bdije i zagovara za nas!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja