Budi dio naše mreže

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je poručio da Rusija neće legalizirati istospolne brakove dok god je on na vlasti.

/ dt

„Dok sam ja na čelu države, kod nas neće biti ‘roditelj br. 1’ i ‘roditelj br. 2’ – bit će mama i tata”, poručio je Putin na sastanku s radnom grupom koja priprema ustavne izmjene, javlja Reuters.

Već dva desetljeća, koliko je na vlasti kao predsjednik i premijer, Putin je svoje stavove usklađivao s vrijednostima Pravoslavne crkve i nastojao distancirati Rusiju od liberalnih zapadnjačkih vrijednosti, uključujući stavove prema homoseksualnosti i fluidnosti spolova.

Putin je pozdravio i prijedlog da se u Ustav uvede stavka o podršci obitelji, ističući da je potrebno razmisliti o formulaciji: „Brak je zajednica muškarca i žene, a s obitelji je malo drugačije. Ideja je ispravna i treba je podržati, samo treba razmisliti o formulaciji.”

Inače, javno promicanje homoseksualnosti kriminalno je djelo u Rusiji prema zakonu koji je Putin potpisao 2013. godine. 67-godišnjem Putinu trenutni mandat predsjednika istječe 2024. godine. Ipak, neki od amandmana ustava koji se razmatraju mogli bi mu omogućiti da zadrži vlast i nakon isteka trenutnog mandata, kao premijer s proširenim ovlastima, doživotni senator ili čelnik savjetodavnog Državnog vijeća.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja