Budi dio naše mreže

Juan Vicente Pérez Mora, revni molitelj krunice i najstariji čovjek na svijetu, umro je 2. travnja, samo nekoliko tjedana prije svog 115. rođendana.

/ mdj

Mora je nekoliko godina držao titulu najstarijeg čovjeka na svijetu. Odličje mu je dodijelila Guinnessova knjiga rekorda 4. veljače 2022., kada je imao 112 godina i 253 dana.

Njegovu smrt potvrdio je Freddy Bernal, guverner Táchire u Venezueli, gdje je Mora živio: “Dragi naš Juan Vicente Pérez Mora, danas se s dubokom tugom i boli opraštamo od tebe, skromnog, vrijednog, miroljubivog i entuzijastičnog ,” napisao je Bernal na X platformi.

“Zajedno s mojom suprugom i djecom imali smo zadovoljstvo i ponos upoznati ga i podijeliti s njegovim voljenima”, rekao je guverner. “Moj stari Don Vicente, uvijek ćemo ta pamtiti po životnom optimizmu, vjeri, nadi i toj dubokoj ljubavi prema našoj državi Táchira.”

Predsjednik Venezuele Nicolás Maduro također je odao počast Mori: “Juan Vicente Pérez Mora preselio se u vječnost sa 114 godina”, napisao je. “Šaljem zagrljaj i izraze sućuti njegovoj obitelji i svim ljudima El Cobrea. Neka ga Bog primi u svojoj svetoj slavi.”

Rođen 27. svibnja 1909. u Venezueli, Mora je bio deveto dijete od 10 rođenih u obitelji Eutiquio del Rosario Pérez Mora i Edelmira Mora. Bio je u braku s Ediofinom del Rosario García 60 godina. Preminula je 1997. godine, a par je imao šest sinova i pet kćeri. Obitelj se sada povećala i broji 42 unučadi, 18 praunučadi i 12 prapraunučadi.

U svojoj obitelji, Mora je bio poznat po svojoj vjeri. Nastojao je izgraditi čvrst odnos s Bogom, rodbinom, a molio je krunicu dva puta dnevno.

Mora je Guinnessovoj knjizi rekorda rekao da je njegova tajna dugog života “vrijedno raditi, odmarati se za vrijeme praznika, ići rano spavati, piti čašu aguardientea [ piće od šećerne trske] svaki dan, voljeti Boga i uvijek nositi njega u svom srcu.”

Dodao je da želi da ga pamte “kao marljivog čovjeka, vjernog svojoj ženi i vjeri”.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Catholic News Agency (@catholicnewsagency)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja