Budi dio naše mreže

Katolička crkva Sv. Colmana, smještena u okrugu Raleigh, u američkoj saveznoj državi West Virginia, izgorjela je do temelja u požaru za koji se sumnja da je podmetnut u nedjelju 26. lipnja.

/ im

Bijela crkvica poznata i kao „Mala katolička crkva na Irskoj gori“, bila je uvrštena u Nacionalni popis povijesnih mjesta. Izvorno je, prema ovom popisu, građena od 1877. do 1888, prenosi Katolički tjednik nedjelja ba.

„Dana 26.6.2022. jedinice iz Beaver VFD-a upozorene su na požar na građevini u katoličkoj crkvi Sv. Colmana na Irish Mountain Roadu u Shady Springu, WV“, objavila je dobrovoljna vatrogasna služba Beaver u online objavi.

Kada je ekipa stigla na mjesto događaja, crkva je već izgorjela do temelja i „tinjala“, stoji u objavi. Također se navodi kako se požar smatra „sumnjive naravi“ te ga se pod tim okolnostima i istražuje kao da je podmetnut.

Crkva Sv. Colmana nalazi se u biskupiji Wheeling-Charleston i u trenutku kada su ih novina CNA kontaktirali nitko nije bio u mogućnosti išta kazati o ovom događaju.

No, u ovom kontekstu valja podsjetiti kako je američki Vrhovni sud 24. lipnja srušio 50 godina staru presudu kojom je legaliziran pobačaj u SAD-u. To je izazvalo buru uistinu neprijateljskih reakcija kojekakvih liberalističkih udruženja i probisvijeta, te nije isključeno kako je uništenje ove crkvice posljedica jednog takvog čina.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja