Budi dio naše mreže

Ključna riječ: katolicki-tjednik-nedjelja-ba

Svećenik treba prigrliti ljudsku patnju i njihove trenutke očaja

Nedavna svetkovina Sv. Petra i Pavla prigoda je kada, poglavito u Crkvi u Hrvata, k oltaru Gospodinovu pristupaju novi radnici na njivi Njegovoj. O onomu što sa sobom nose ređenje i svećenički život, rektor Pripravničkog sjemeništa Sv. Ivan Pavao II. u Rijeci preč. Ivan Devčić razgovarao je s Josipom Prskalom za Katolički tjednik.

Zbog biblijskog retka osuđen za bogohuljenje

Haroon Shehzad, 49-godišnji kršćanin iz sela Chak 49, u blizini Sargodhe, u provinciji Punjab u Pakistanu, optužen je za bogohuljenje i uhićen jer je objavio status na "Facebooku" koji se smatra bogohulnim.

S. Celestina vozi satima kako bi pomogla malobrojnim vjernicima očuvati njihovu vjeru

Nominalno, većina Islanđana pripada Evangelističko-luteranskoj Crkvi Islanda. U zemlji sa samo jednom biskupijom – Reykjavik - i osam župa, ima svega oko 14 000 katolika. Neke od župa jako su udaljene jedna od druge... No s. Celestina Gavrić ne odustaje od susreta s njima. Pročitajte u nastavku što je otkrila za Katolički tjednik.

Veliki petak - jedini dan bez mise

Veliki petak je Kristov dan smrti - 14. nisana, koji je tada bio petak, i oduvijek dan žalosti i supatničkog posta, nazvan također post žalosti.

Što učiniti ako niste dugo bili na ispovijedi?

Sržni dio korizme je poziv na obraćenje. Odgovor na to jest ispovijed. No, što ako se netko nije dugo ispovjedio ili je zaboravio kako se ispovijeda? Ovdje donosimo devet jednostavnih koraka za ispovijed.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja