Budi dio naše mreže

"Želim umrijeti u misnici poput poljskog svećenika o. Michaela Losa, jer umrijeti kao svećenik meni je vrijednije od svega", riječi su kolumbijskog svećenika Diega Omara Peñe Navie koje je izrekao znajući da će umrijeti nakon svojeg ređenja.

/ fe

Mladi svećenik Diego Omar Peña Navia, iz kolumbijske biskupije Garzón, u srijedu je u 31. godini života preminuo od posljedica raka. Dogodilo se to četiri mjeseca nakon ređenja za svećenika koje je unatoč njegovom teškom zdravstvenom stanju Sveta Stolica odobrila. Mons. Duque Jaramillo rekao je za aciprensu komentirajući činjenicu da je bolest ujedinila oca Peñu s Bogom: “kako  svi događaji koje prolazimo u životu, kada ih živimo s iskustvom vjere, čine Božju blizinu opipljivom.”

Ovaj Kristov svećenik prije poziva koji mu je promijenio život nije bio vjernik. Nakon što su mu dijagnosticirani prvi simptomi teške bolesti, prema riječima mons. Jaramilla, upravo ga je proces borbe protiv zla koje mu je napalo tijelo doveo u situaciju da “traži blizinu Boga i Crkve”. Mladi je obraćenik započeo svoj put vjere redovitim prisustvom na liturgijskim slavljima koja su urodila plodom u obliku Gospodinova poziva.

O. Diego Omar Peña Navia / Foto: osobni Facebook profil /

“Prilikom ulaska u sjemenište u Garzónu, liječnički nalazi su pokazali da u njegovom tijelu nema traga bolesti. Tijekom pet godina koje je Diego Omar proveo u sjemeništu, znakovi njegovog rasta u vjeri bili su sve očitiji. Nakon što se bolest vratila, teške je trenutke provodio misleći na veliku patnju koju je Krist prolazio kako bi se s mirnoćom suočio sa smrću”, rekao je biskup Jaramillo.

Tijekom posljednjeg obraćanja javnosti uoći misnog slavlja o. Peña Navia je rekao kako želi umrijeti u misnici jer za njega umrijeti kao Kristov svećenik znači sve. Njegovo svjedočanstvo obraćenja i predanja Kristu dotaknulo je tisuće ljudi diljem svijeta.

https://www.facebook.com/CatholicNewsAgency/videos/2460347887572631/

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja