Budi dio naše mreže

Slavlje Uznesenja Djevice Marije na Nebo, tijelom i dušom, započelo je u noći između 14. i 15. kolovoza u Getsemanskom vrtu, a tim se povodom molilo i za mir u svijetu.

/ mdj

Kip Usnule Marije nošen je u procesiji s upaljenim bakljama i pjesmama Djevici Mariji do Bazilike agonije u Getsemaniju.
„Ove godine u našem bdijenju imamo dodatni razlog za molitvu, a daje nam ga ratna situacija u kojoj se nalazimo, ne samo ovdje u Svetoj zemlji, nego u mnogim zemljama svijeta – rekao je kustos Svete zemlje fra Francesco Patton. Moram zahvaliti i gvardijanu fra Siniši koji je prije nekoliko tjedana došao na ideju posvetiti ovu svetkovinu Uznesenja Marijina molitvi za mir”.
„Za ovu smo prigodu – nastavio je fra Patton, zajedno razmišljali o pripremi posebne molitve koju ćemo predati na odobrenje patrijarhu, kardinalu Pizzaballi, koji je zauzvrat želio pozvati sve vjernike da ovom molitvom traže s vjerom, po Marijinu zagovoru, dar mira.

Foto: Facebook/ Proslava Uznesenja Blažene Djevice Marije

„Noćas stoga gledamo u Mariju, gledamo što je Bog učinio u njoj i čvrsto vjerujemo da Bogu ništa nije nemoguće, pa ni preobrazba ovog polja bitke i smrti, svijeta u kojem živimo u vrt mira.”

Podsjetimo, fra Siniša Srebrenović gvardijan je samostana Muke Gospodina našega Isusa Krista u Jeruzalemu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja