Budi dio naše mreže

Ova vodeća katolička, papinska, humanitarna organizacija najavila je donaciju od 5 milijuna eura za pomoć redovnicama i redovnicima koji služe u siromašnim zemljama teško pogođenima pandemijom izazvanom koronavirusom.

/ at

Svećenici i redovnice koji skrbe za ranjive zajednice diljem svijeta, a izgubili su svoje izvore prihoda zbog krize izazvane koronavirusom, dobit će hitnu pomoć od papinske organizacije Pomoć Crkvi u potrebi, odnosno Aid to the Church in Need (ACN), pišu na mrežnoj stranici organizacije.

Sada je, više nego ikada, potrebno svijetlo i nada Gospodinova.”

Najavivši ovu incijativu, dr. Thomas Heine-Geldern, predsjednik ACN-a rekao je da je potreba za socijalnom i duhovnom brigom sve veća s povećanjem ljudske patnje povezane uz bolest COVID-19. “Želja nam da ova pomoć, koja je moguća zahvaljujući našim dobročiniteljima, olakša našim hrabrim redovnicama i redovnicima koji su naprvoj crti obrane donoseći ljubav i milost našim sestrama i braći koji pate. Sada je, više nego ikada, potrebno svijetlo i nada Gospodinova.”

Dobrotvorna organizacija pomoći će svećenicima i svim religijskim djelatnicama i djelatnicima koji su izgubili sredstva prihoda kako bi mogli nastaviti sa svojim poslanjem što, među ostalim, uključuje brigu za bolesne i starije.

Nerazvijene zemlje za zdravstvenu pomoć oslanjaju se na lokalnu Crkvu.

Mnogi ljudi u nerazvijenim zemljama koje su i prije pandemije bile osiromašene i sa ograničenim resursima, oslanjaju se na lokalnu Crkvu za osnovnu društvenu brigu, a to uključuje i zdravstvene usluge. ACN će pomoć pružiti u obliku potrepština potrebnih za život diljem Bliskog istoka, Srednje i Južne Europe, Latinske Amerike, Azije i Afrike.

“Ujedinjeni smo u molitvi s hrabrim i posvećenim časnim sestrama i svećenicima koji daju sve od sebe kako bi služili najranjivijim zajednicama u svijetu te svima onima koji pate. Ovo je samo kapljica onoga što je potrebno, ali Crkva ima važnu duhovnu i pastoralnu uloga u svakodnevnom životu najsiromašnijih kršćanskih zajednica u svijetu te mi moramo učvrstiti sigurnosnu mrežu koju Crkva pruža. Zahvalan sam našim donatorima koji, često unatoč vlastitoj boli i teškoćama, pružaju pomoć svojoj braći vjernicima. Predivna je to gesta koja pomaže očuvati vjeru živom”, naveo je dr. Heine-Geldern.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja