Budi dio naše mreže

Skupina naoružanih muškaraca otvorila je u nedjelju, 5. lipnja vatru iz vatrenog oružja u katoličkoj crkvi Sv. Franje Ksaverskog na jugozapadu Nigerije. U napadu je ubijeno više vjernika koji su slavili svetkovinu Duhova, a među ubijenima je bilo i djece, objavio je Vatican News. Papa izrazio svoju žalost zbog krvoprolića.

/ im/IKA

Dok se razjašnjavaju detalji napada, Papa je izrazio svoju žalost zbog krvoprolića, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice. „Papa Franjo moli za žrtve i za zemlju, bolno pogođenu u trenutku blagdana, i povjerava ih Gospodinu, da pošalje svoga Duha da ih utješi“, izjavio je pročelnik Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni.

Prema lokalnim izvorima u napadu je ubijeno najmanje četrdeset ljudi no strahuje se da bi broj žrtava mogao biti i veći jer lokalni liječnici, na koje se pozivaju međunarodne agencije, izvještavaju da su mnoge osobe koje su dovezene u bolnicu već podlegle ranama zadobivenim u napadu. U napadu je detoniran i eksploziv.

Mjesni biskup mons. Jude Ayodeji Arogundade traži od vjernika da u ovim trenucima užasa „sačuvaju pribranost, da poštuju zakon i da se mole za povratak mira i normalnosti“ u tamošnjoj zajednici i u cijeloj zemlji.

Napad je odmah osudio nigerijski predsjednik Muhammadu Buhari. U izjavi koju je objavio njegov glasnogovornik, predsjednik Buhari je izrazio sućut obiteljima poginulih i Katoličkoj crkvi, te pozvao hitne službe da pruže pomoć ranjenima. “Ova se zemlja – navodi se u priopćenju predsjednika – nikada neće predati zlu i zlima, a tama nikada neće pobijediti svjetlo”.

Identitet počinitelja je i dalje nepoznat, a u zajednici su raspoređeni pripadnici snaga sigurnosti.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja