Budi dio naše mreže

Ekipa zadužena za snimanje i montažu poznate serije sa gledateljima je odlučila podijeliti kako nastaje pojedina epizoda. Pogledajte!

/ mdj

Svaka epizoda poznatog ‘The Chosen’ zahtijeva tim inženjera, skladatelja i tehničara koji dodaju vizualne i zvučne efekte, prenosi Aleteia.  Potrebna je suradnja vizualnih i zvučnih inženjera diljem zemlje kako bi se završila jedna sezona popularne serije.

Obzirom da se bliži premijera četvrte sezone, ekipa sa “seta” je sa gledateljima podijelila nekoliko detalja.

Počevši od njihove zvučne pozornice u Dallasu, snimatelji lete u Kaliforniju, kako bi se sastali s timom za montažu u studiju.  Svaka je scena snimljena s više kamera kako bi se dobili različiti kutovi iste izvedbe.

Režija je sa gledateljima podijelila scenu u kojoj Krist uspostavlja svoju crkvu, a prikazano je i stvaranje dva velika hrama u rimskom stilu, jedan Zeusov, a drugi Cezarov, s oltarom između njih gdje su pogani prinosili žrtve. Zanimljivo, u gotovoj emisiji zgrade s visokim stupovima bit će natkrivene krovovima, no u vrijeme snimanja krovova uopće nije bilo.

Na setu su gornji dijelovi konstrukcija obojeni zeleno, nešto poput zelenog ekrana. To ne samo da omogućuje urednicima da znaju gdje mogu započeti svoj rad, već omogućuje i lakše stapanje efekata s krajolikom.

Prve tri epizode 4. sezone The Chosen stići će u kina 1. veljače diljem SAD-a, a kako izgleda snimanje jedne epizode pogledajte ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja