Budi dio naše mreže

Svećenika iz Louisiane, Marka Bearda, koji je prošle srijede poginuo u prometnoj nesreći, pamte po predanosti naviještanja istine koju uči Crkva, kao i po njegovoj nepokolebljivoj odanosti Blaženoj Djevici Mariji.

/ mdj

Otac Mark Beard bio je župnik Svete Helene u Amite Cityju, Louisiana. Biskup Michael Duca objavio je Beardovu smrt 2. kolovoza ove godine.

“Molim te, za ljubav Božju, zapamti ovo! Nanosekundu nakon što ti i ja umremo… već ti je suđeno i ti si u raju, paklu ili čistilištu, to je to… Kažem ti, ne možeš birati NE, ne možeš trčati u oba smjera”, rekao je na svojoj posljednjoj homiliji, javlja Catholic News Agency.

“Moj posao je osigurati da znate cijelu istinu i ništa osim istine, tako mi Boga”, često je ponavljao.

Beard je rođen u Baton Rougeu i godinama je radio u obiteljskom poduzeću Beard Engineering and United Industries, prije nego što je osjetio poziv za svećenika nakon posjeta Međugorju 2000. godine. Često je izlazio prije ulaska u sjemenište a, iako se nikada nije ženio, Beard je ponavljao da ga je njegova bliskost s Marijom dovela do stava da “ne možete imati dvije žene u životu”.

Beard je 2004. ušao u sjemenište Notre Dame u New Orleansu i zaređen je za svećenika biskupije Baton Rouge 30. svibnja 2009. u katedrali svetog Josipa. Zadnjih 12 godina bio je župnik u Svetoj Heleni, a njegova pobožnost prema Mariji nastavila se kroz cijeli život. Prije nekoliko godina, Beard i lokalni poduzetnik kupili su bivšu školu za djevojke u Osyki i pretvorili je u katolički centar Gospe od nade, prostrani kompleks koji se sastoji i od mnogih vrtova posvećenih Mariji.

Moj posao je osigurati da znate cijelu istinu i ništa osim istine, tako mi Bog pomogao!

Beard je prethodno magistrirao poslovnu administraciju na Državnom sveučilištu Louisiana, a zatim je stekao i magisterij iz teologije.

Guverner Louisiane John Bel Edwards, katolik i demokrat koji uglavnom ima pro-life stavove, rekao je da su on i njegova supruga bliski osobni prijatelji s Beardom od 2011. Edwards i njegova supruga Donna župljani su njegove župe za koju je skrbio.

“Gledali smo ga kako obnavlja život naše župe. I ne samo s posjećenošću sv. Misa, ne samo s ljudima koji su dolazili u crkvu, a koji prije nisu dolazili, već na svakom području”, rekao je Edwards.

“Mislim da mu je činjenica da je postao svećenikom relativno kasno u životu i da je imao mnogo drugih iskustava u poslovnom svijetu pomogla bolje se odnositi prema ljudima, ili barem drugačije nego svećenici koji nisu imali to iskustvo”, spominje jedan od njegovih župljana.

Beard je iza sebe ostavio svoju majku Florence, kao i nekoliko braće i sestara, nećaka i nećaka te pranećakinju.

O tome koliko je za svećenika važno živjeti svetim životom već smo pisali, a našu objavu možete ponovno pročitati.

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja