Budi dio naše mreže

"Patim i plačem, misleći na patnje ukrajinskog naroda, a posebno najslabijih, staraca i djece. " Papa Franjo zamolio je vjernike da svaki dan u svibnju mole krunicu za mir.

/ dz

“Pitam se, zajedno s toliko tjeskobnih ljudi, traži li se mir uistinu…”
Papa Franjo uputio je poziv nakon što je predvodio podnevnu Reginu Caeli 1. svibnja 2022. Zamolio je vjernike da svaki dan u svibnju mole krunicu za mir. Ali on je poziv popratio tražećim pitanjem: Ako se uistinu traži mir; postoji li volja da se izbjegne nastavak vojne i verbalne eskalacije; radi li se sve što je moguće da se oružje ušutka, piše Aleteia.

Evo što je rekao:

“Danas je početak mjeseca posvećenog Majci Božjoj. Pozivam sve vjernike i zajednice da svaki dan u svibnju mole krunicu za mir. Moja misao ide na ukrajinski grad Mariupolj, “Marijin grad”, barbarski bombardiran i uništen.”

Još jednom, odavde obnavljam zahtjev da se urede sigurni humanitarni koridori za ljude zarobljene u čeličani u tom gradu. Patim i plačem, misleći na patnje ukrajinskog naroda, a posebno najslabijih, staraca i djece. Postoje čak i strašni izvještaji o protjerivanju i deportaciji djece.

I dok smo svjedoci sablasne regresije čovječanstva, pitam se, zajedno s toliko tjeskobnih ljudi, traži li se mir uistinu; postoji li volja da se izbjegne nastavak vojne i verbalne eskalacije; radi li se sve što je moguće da se oružje ušutka.

Preklinjem vas, ne predajmo se logici nasilja, perverznoj spirali oružja. Neka se krene putem dijaloga i mira! Pomolimo se!”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja