Budi dio naše mreže

Ukrajinski predsjednik zahvaljuje papi Franji na njegovim molitvama za mir i kaže da ukrajinski narod osjeća njegovu "duhovnu potporu".

/ dz

Papa Franjo u subotu je obavio telefonski razgovor s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, piše Vatican News.

U priopćenju, ravnatelj Ureda za tisak Svete Stolice, Matteo Bruni, rekao je da se telefonski razgovor dogodio dok su dramatične vijesti stizale iz područja u kojima bjesni rat i iz Kijeva gdje su izbile ulične borbe u bitci za glavni grad.

Ukrajinski narod osjeća duhovnu potporu Njegove Svetosti.

U tvitu ukrajinskog veleposlanstva pri Svetoj Stolici, papa Franjo je izrazio svoju “najdublju bol zbog tragičnih događaja koji se odvijaju u njihovoj zemlji”.

U drugom tvitu predsjednik Zelenskyy je rekao:

“Zahvalio sam papi Franji na molitvi za mir u Ukrajini i prekid vatre. Ukrajinski narod osjeća duhovnu potporu Njegove Svetosti”.

Papa je drugi dan zaredom koristio svoj Twitter račun @Pontifex da snažno potvrdi svoje “ne ratu” na ukrajinskom i ruskom jeziku:

„Isus nas uči da na đavolsko besmisleno nasilje odgovaramo Božjim oružjem: molitvom i postom. Neka Kraljica mira sačuva svijet od ludosti rata”.

U petak, u tvitu na ukrajinskom i ruskom, Papa je podsjetio na citat iz svoje enciklike Fratelli tutti:
Svaki rat ostavlja naš svijet gorim nego što je bio prije. Rat je neuspjeh politike i čovječanstva, sramotna kapitulacija, bolan poraz pred silama zla”.

Tvitove sa slikom raspetog Krista popratili su hashtagovima #PrayTogether #Ukraine i oni nas prate dok se približavamo Danu posta i molitve za mir u Ukrajini na koji je pozvao papa Franjo za 2. ožujka, Pepelnicu.

Telefonski razgovor održan je dan nakon što je Papa posjetio rusko veleposlanstvo pri Svetoj Stolici kako bi prenio svoju zabrinutost zbog sukoba.

Papa je također u petak nazvao glavnog nadbiskupa Svjatoslava Ševčuka, poglavara Ukrajinske grkokatoličke crkve, tražeći novosti o situaciji u Kijevu i Ukrajini te izrazio svoju volju da učini sve što je u njegovoj moći da pomogne. Papa je također zahvalio UGCC na bliskosti s narodom, što je odlučio ostati s narodom i što je otvorio podrum kijevske katedrale kao sklonište od granatiranja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja