Budi dio naše mreže

Kao što je uobičajeno na blagdan Krštenja Gospodinova, papa Franjo krstio je 16- ero djece u Sikstinskoj kapeli.

/ mdj

Papa Franjo u nedjelju je krstio 16- ero djece, donosi Vatican News.

Pod freskama Sikstinske kapele papa Franjo poručio je da su i djeca protagonisti ove svečanosti jer na određeni način daju svjedočanstvo kako primiti vjeru.

Papa je čak poručio: “Neka i nama budu primjer vjere. Neka nam pokažu kako živjeti svoju vjeru u nevinosti i otvorena srca”.

Foto: Youtube Screenshot/ Papa Franjo krstio 16-ero djece

Obraćajući se potom kumovima koji su pratili djecu i njihove roditelje, Sveti je Otac zamolio da budu na pomoći djeci dok ih prate u njihovom odrastanju, „jer i to je način da se pomogne vjeri“. Papa je također potaknuo obitelji da datum krštenja vide kao svojevrsni ‘rođendan’. To je dan kada je primljena vjera, dan koji treba slaviti i tome učiti djecu.

Foto: Vatican Media/ Papa Franjo krstio 16- ero djece

Tijekom obreda svaki je otac, jedan po jedan, dobio svijeću da je zapali.  “Ona predstavlja kršćansko svjetlo koje se nikada ne smije ugasiti”, rekao je Papa pozivajući obitelji da se okrenu svijeći u vrijeme kušnje.

Na kraju, uz riječi i glazbu “Tihe noći”, na talijanskom jeziku, roditelji i kumovi primili su krunicu i izmijenili nekoliko riječi sa Svetim Ocem, koji je zaključio slavlje obilaskom i blagoslovom svakog djeteta.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja